Smurfigt goda kroppkakor!!!

Idag har varit en toppendag!För idag har jag fått äta kroppkakor. Min mormors syster Kerstin som bor i Stockholm och min syster Linda och hennes sambo Clabbe kom hit för att hjälpa till att laga. Eller rättare sagt, Linda och Kerstin lagade den här gången. Vi brukar turas om att hjälpa till då det är rätt jobbigt att stå där vid grytorna. Det finns liksom inget solklart recept för att få till de perfekta öländska kroppkakorna, man måste gå på fingertoppskänsla för att konsistens och smak ska bli rätt. Sen i lagom tid när det var dags att äta dessa godsaker så kom min ena bror Johan och hans sambo Caroline och min andra bror Jonas. Jonas fru Lindah fick tyvärr stanna hemma då hon fått influensa stackarn.

Och så goda de blev sen, helt perfekta. Alla har ju sina egna sätt att äta kroppkakorna på. Jag äter tex alltid dem i en djup tallrik där jag tar lite lite av spadet med i också, häller på lite grädde och salt. Sedan slurp! De flesta andra av mina syskon äter på en vanlig tallrik och har på lite grädde, lite mjölk och lite salt. Och Niclas äter med grädde, salt och lingonsylt. Gud så gott det var!!!!!

Har en rolig sak jag kan berätta för er här på bloggen. Ni förstår, Kit och Liam ska få sin första kusin på min sida. Min syster Linda ska ha barn i april. Det är verkligen jättekul! Det kommer i så fall då bli bara ett halvår mellan deras lilla knodd och Kit. Så kul med så jämgamla kusiner eller hur! Linda börjar dessutom få en rejäl bula på magen.

Niclas twittrar som några av er kanske redan vet. För er som inte känner till det så kan ni följa honom här: http://twitter.com/NiclasWahlgren

Och på sin twitter har han nu börjat skapa sig en egen liten smufby. Där man skapar nya sorters smurfar och där ALLA olika smurfar får vara med. Och nu tänkte jag faktiskt kopiera honom lite göra en egen smurfby här på bloggen.

Själv vill jag då vara ROCKSmurfen:

Och Niclas är RADIOsmurfen:

Liam är SKATEsmurfen:

När jag berättade för mina syskon om smurfbyn så ville de också vara med och då ville de vara: Syrran ville vara GRAVIDsmurfen, Clabbe MÄKLARsmurfen. Johan ville vara TEKNIKsmurfen, Carro ville vara JURISTsmurden och Jonas ville vara SKRATTsmurfen.

Om du vill vara med i vår lilla virtuella smurfby, vilken smurf skulle du då vara? Kan du inte skriva här, vore så kul att veta.

Ha det så bra allesammans!

Nu går jag nog in i ett kroppkake/matkoma tillstånd.

Kram

/Laila

 1. Sanna skriver:

  Tittar in!

  …men hur äter ni kroppkakorna…haha
  Här har det alltid varit med skirat smör och lingonsylt till.
  Fast din variant är ju inte testad och då vet man ju inte heller. 🙂

  Grattis till lill-killen och ha det bäst Laila!
  Kram Sanna

 2. Sarah H skriver:

  Hejsan Laila!!
  Då vill jag vara HV- smurfen 🙂 håller på HV 71 såklart ( stort fan) kramar Sarah

 3. Skriv din kommentar här! Hej Laila! Jag följer din blogg! Jag har haft för mig världens coolaste jobb i snart 10 månader! Jag är MINI ansvarig på en bilfirma! Så jag vill vara MINI smurfen! Tut tut…

 4. Hej Laila! Jag skulle vilja vara skridsko smurfen, för att jag älskar konståkning och går i det fyra gånger i veckan. Förresten vad kul för Liam och Kit att få en kusin!:)
  Många kramar Emelie 13år

 5. Nea skriver:

  Jag skulle vilja vara duktiga-student-smurfen, men jag är nog mer ”Sista-minuten-klant-”smurfen 😛

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..