Uppesittarkväll!

Känner faktiskt nu att lugnet har infunnit sig under dagen och kvällen här hemma. Riktigt skönt. Jag hann ju med det mesta igår. Skönt att läsa att ni är så många som också är lika sent ute som jag.

Det här året firar vi hemma hos oss och vi blir inte alls många. Det ska bli väldigt skönt faktiskt och med en liten nyfödd så är det så skönt att få vara hemma. Ska bli riktigt, riktigt mysigt. Men nu i kväll så har jag plockat fram mina jultallrikar och dammat av dem. De var ju framme sist för ett år sedan.

Älskar mina jultallrikar. Det är min mamma som har målat dem, hon var väldigt duktig på att måla porslin och hon har gjort tolv tallrikar till mig med olika julmotiv som hon genom åren hittade på fina julkort. Det finns ingen tallrik som är lik den andra och på så sätt så får ju alla sin egen personliga favorit och den tallrik som man helst vill äta på. Känns också väldigt fint att ha som tradition att använda dem varje jul för det känns lite som att mamma är med på ett hörn då.

Sen är jag väldigt glad för en annan sak. För flera månader sedan så beställde vi hem nya bestick från Kamelo. Och nu har de äntligen kommit. De är från Sydafrika och är nog de finaste bestick jag har sett. Blev kär i dem på en gång när jag såg dem första gången. Och nu äntligen alldeles lagom till jul så kom de. Så nu har jag diskat dem och lagt fram de med för de här besticken ska vi minsann äta med imorgon på julafton.

Hur brukar ni göra för att göra tomten glad där hemma? Brukar ni ställa ut en skål med gröt så här på kvällen innan julafton? Det har vi gjort ibland. I USA så brukar man ställa ut lite kakor och mjölk. Hur gör ni?

Fick en bild från min syster Linda att deras barn hade nu ställt ut lite saker till tomten. Barnen ville ställa ut gröt, ett glas mjölk, ett fat med pepparkakor och ett par skumtomtar. De var hade också undrat om man inte kunde ställa ut lite ProViva till tomten med. Men den var tyvärr slut där hemma. Så gulligt! Ja, tomten skulle nog behöva lite ProViva för magen. He he! Men vi ska nog ta och ställa ut nåt gott till tomten med innan vi går och lägger oss.

Ha det så bra allesammans!
Kram

/Laila

 1. felicia skriver:

  Hej! Vill börja med att säga att jag tycker din blogg är rolig att läsa. Sen så undrar jag ifall du skulle vilja bedöma ett klipp där jag sjunger. Jag tycker de är svårt själv att avgöra ifall de är bra eller dåligt. Det finns inte heller någon i min familj som jag tror ens skulle säga till mig ifall de är dåligt. Så om du har tid och lust att hjälpa mig så kan du skicka iväg ett mail till mig så skickar jag klippet!
  Ha det bra! Kramisar!

 2. Helen skriver:

  Hej Laila!
  När jag läste din blogg så blev jag lite full i skratt, du får tomte tallrikar av din mamma som hon har målat. Jag får porslin tomtar som min mamma har målat så jag har nu ca 20 st, men nu är det stopp för jag kan inte fövara mer nu…..kul att höra att det är ngn annan som får ngt målat på julen…
  Gott slut och gott nytt på dig och familjen…
  Kram Helen Kilander

 3. Penny skriver:

  Min favorit är tallriken med tomten på bocken!
  Med dem på bordet blir det ju garanterad julstämning och vilket fint minne av mamma…

  Kram 🙂

 4. natasza skriver:

  God fortsättning Laila !
  Måste bara skriva att det var de vackraste jultallrikar som jag har sett!
  Din mamma var jätte duktig!!!!
  Kram till Er

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..