Veckans recept!

Vad kul att det är så många av er som skickar in era läsarkrönikor, recept, resetips, frågor till Anders PT och till BVC sköterskan Martina. Det är så kul att ni delar med er och jag tycker att bloggen blir mycket roligare för mig också då jag får ta del av era liv på samma gång. Jag lägger ju upp det ni skickar in med jämna mellanrum när det passar. Har ni något ni vill fråga Anders om träning eller fråga BVC sköterkskan Martina skicka in så lägger vi snart upp era frågor och deras svar. Vill ni dela med er av recept, resetips, läsarkrönika eller något annat så maila det också. Och detta skickar ni in till:  lailabaggewahlgrenblogg@gmail.com

En som har skickat in ett recept är en tjej som heter Sara och så här skriver hon:

Sara heter jag och har ett stort intresse för mat. Jag har kollat in veckans recept på din blogg och vill gärna bidra med ett av mina recept. Jag har ganska nylligen startat en matblogg (sarasmat.wordpress.com) och det här är ett av mina recept från den sidan:

Lax och zucchinigratäng

Receptet är för fyra personer och du behöver:

4 zucchini
700 g lax
6 dl creme fraiche (feta varianten)
Svartpeppar
Salt
Ingefära ( i pulverform)
1 hel vitlök
Citron

Gör så här:

Riv zucchinin och salta den. Låt stå ett par timmar i ett durkslag.
Rosta en hel oskalad vitlök i ugnen tills den är mjuk.
Vispa creme fraichen till gräddkonsistens.
Smaksätt med kryddorna, den rostade vitlöken och lite pressad citron.
Hacka laxen.
Blanda lax och zucchini i creme fraichen.
Tillaga i 225 graders ugn i ca 40 minuter.

Ha det bra,

-Sara

 

Detta tyckte jag verkade väldigt gott och inte alls så svårt. Perfekt mat till helgen tycker jag. Nu ska vi träffa ett par goda vänner och käka middag, sen blir det nog lite Let´s Dance också. Jag kommer med lite bilder från middagen sen.

Ha det bra allesammans!

Kram

/Laila

 1. Lynn skriver:

  Tack för receptet, det ser väldigt gott ut!

 2. Ser jättegott ut. Ska testa hemma.

 3. Siri skriver:

  Man är väl för attan inte nyfödd när man är 6 månader så nu är det ags att ändra din header.siri

 4. HEJ LAILA!
  Jag bara svimmade idag när jag var in på Kjellins Guld för att köpa en silver ring till sambon… Vad ser jag?!?!? Din underbara smyckes kollektion!!
  Så nu är jag kär och kommer sälja sånt som står och dammar och köpa alla dina smycken! Åtminstone några 🙂
  /Lisa Vikström UMEÅ

 5. Sara skriver:

  Tack för publiceringen. Och till ni som läser, gratängen är grymt god. Barnvänlig också då 2-åringen slevade i sig den med god aptit.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..