En riktig polis?

Godmorgon på er! Läste ni i Aftonbladet nu på morgonen om tjejen som blev stoppad av en polisbil för fortkörning? Om ni inte gjort det, så hade detta i stora drag hänt: En tjej kör sin bil, blir då stoppad av en civil polisbil med blåljus i bilen. Polisen är även han civilklädd. Han säger att hon kört för fort och hon fick svara på några frågor och visa leg. Sen så säger polisen att det inte blir någon böter utan att de skippar detta. Hon får åka vidare, men han följer efter henne i bilen bakom och stannar henne sedan igen och ber om hennes telefonnummer som han behövde. Sen på natten får hon ett sms där samma ”polis” frågar om inte de kan träffas, då han tyckte hon var så fin i sina jeans och så skulle hon kunna bjuda på lunch då hon slapp undan böter.

Tjejen har polisanmält detta och det har nu startats upp en utredning. Bra där! För är det en riktig polis som gjort detta är det väldigt illa. Men tänk på det andra alternativet, att det är någon som låtsas vara polis. De tycker jag är riktigt obehagligt!

I en sån situation just där och då så ifrågasätter man ju inte om det är en riktig polis eller inte. Vem som helst kan ju egentligen köpa sig en saftblandare på teknikmagasinet och sätta in i bilen, fixa till en polislegitimation som ser något sånär trovärdig ut. för ärligt, om du skulle begära att få se hans legitimation hur pass mycket vet du om polislegitimationer för att kunna avgöra om den är äkta eller inte? Jag skulle inte kunna göra det även om jag skulle ha misstankar av att något inte står rätt till. Men i den situationen är man inte så kaxig. Man kanske känner att något är fel eller misstänker, men i de flesta av oss finns ju en sådan enorm respekt för polisen, att man gör vad de säger just där och då och i frågasätter inte så mycket just då. Det är ju efteråt som man senare känner efter att det var fel det som hände.

Det som gör att jag tycker att det här är obehagligt är att det antingen är en polis som totalt tappat omdömet och gränsdragning. Man gör inte så helt enkelt, snacka om att utnyttja sin maktposition. Och är det inte en polis är det riktigt läskigt, för då vet man ju inte vad det är för galning och vad han är kapabel till att göra. Riktigt obehagligt! Skulle ni kunna avgöra om en civilklädd polis verkligen är en riktig polis? Skulle ni det just där och då ifrågasätta honom?

På tal om något helt annat så hade ni ställt lite olika frågor i sista inlägget som jag tänkte passa på att svara på.

Ni har undrat vart mosaiken och vårt köksbord med stolar kommer ifrån. Det är sådant som vi har köpt i Kina så det går tyvärr inte att hitta här i Sverige så tyvärr har jag ingen butik jag kan hänvisa till. 🙁

Någon av er undrar om det alltid är Niclas som lagar maten här hemma? Ja det är det faktiskt. Han har gått som kocklärling och är väldigt duktig på att laga mat. Fantastiskt bra om jag får skryta lite till, och det är ju min blogg så då gör jag det. 🙂 Och då han tycker att det är så kul och är så bra på det blir det så att han lagar mest mat här hemma. Jag gör annat istället här hemma och den fördelningen funkar väldigt bra för oss.

Och när vi ändå pratar om Niclas så är det någon som påpekat att han måste klippa sig. Jag fattade inte varför men så tittade jag lite extra på bilden och ser då att hans huvud reflekteras i fläktkåpan och gör att det ser ut som att han har dubbelt så mycket hår som han har. Blev som en spegel i lustiga huset. Ha, ha! Det ser ju faktiskt jätteroligt ut. Så nej, han behöver inte klippa sig.

Och så är det några som undrar vart jag köpt mitt linne, det som jag har både i rött och svart. Det har jag köpt på Zara.

Ikväll är det VIP-kväll för Mama bloggare och det är ju några av er läsare här som vunnit biljetter dit. Det ska bli jättekul att träffa er vinnare. Och sedan kanske det är några fler av er som ändå har köpt biljetter. Så några av oss ses kanske i kväll!

Ha det bra!

/Laila

 

 1. Skriv din kommentar här!Var ska man stela svaren
  så man kan få svar från Laila

 2. Anki skriver:

  Hoppas att ni har en härlig ”Mama bloggkväll”!

  Så olustigt med polishistorian! Tror jag hade blivit mörkrädd i den tjejens sits…
  Tycker Niclas är så snygg som han är och hade önskat jag hade haft en man med kock-kunskap ;o)
  Kramar från Skåneland

 3. Julia skriver:

  Hoppas ni har dungkul på golden o festar gärnet hade gärna tittat förbi om jag kunnat men förhoppningsvis går d fler tåg stor kram Julia. Heja 80talet är bäst igen protest ha en dungkul fest 🙂

 4. Maria skriver:

  Ha ha, polishistoria skulle de stå, VART kommer alla konstiga ord ifrån?!;)

 5. Läääskig polis isticka, ibland undrar man hur det står till… En annan sak: läste ditt inlägg om mat till Kit. Vi har en son som är född 5/10, så han är väl ungefär två veckor äldre än Kit 🙂 ljuvlig period just nu när de lär sig så mycket! Jag har testat att ge mosad potatis men det är ingen höjdare tycker Ludvig… Men om jag blandar med skalade gröna ärtor och lite smör/rapsolja så är det smaskens! Ett litet tips! Tack för en bra blogg! Kram Maria

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..