3 månader!

Oj vad tiden går fort! Det märker jag varje dag när jag tittar på mina barn och idag när jag tittade på almanackan så såg jag att min systers lilla Anton blir tre månader idag. Herregud! Och det betyder att det bara är ungefär 3 månader kvar till nästa bebis i familjen, min ena brors, att komma till världen och bara ett par veckor för min andra bror. Kit och Liam får alltså tre kusiner inom loppet av ett halvår. Så kul!

Och lilla Anton har redan blivit så stor. Det är en häftig känsla för mig också att få vara moster (och snart även faster). Att få följa från start ett barn som står en så nära man kan komma ett eget barn är så mysigt. Och det är så kul att kunna uppleva den här småbarnstiden ihop med min syster också. Och det blir ju då ofrånkomligt att vi jämför våra små grabbar. Inte på något negativt sätt, snarare mer ett konstaterande som tex hur stor Lindas grabb är för sin ålder. Så även om det skiljer 6 månader mellan så är Antons händer tex nästan lika stora som Kit´s. Ha ha! Det ser jättekul ut när de har händerna ihop. Än så länge är småkusinerna för små att leka med varandra men jag längtar till den dagen då de kan göra det. Nästa år vid den här tiden kommer de nog kunna det lite i alla fall.

Och nu när vi ändå pratar om kärlek till barn så förstår jag mig faktiskt inte på några av era kommentarer.

Om jag nu själv skulle ha upptäckt att jag glömt passet till min 2-åring så skulle jag ALDRIG kunna lämna mitt barn till vilt främmande personer och själv åka iväg på semester (eller vilken orsak det nu var man åkte iväg). Det spelar ingen roll om farmor eller farfar snart kommer och hämtar barnet. Hur kan föräldrarna lita på att de människor de tillfälligt lämnar barnet till tar hand om barnet? De jobbar inte där heller för att se efter andras barn, de jobbar där för checka in flygresenärer och det är INTE det samma som att lämna sitt barn till främmande personer på IKEA´s barnpassning.

Någon av er skrev att tidningar vinklar sanningen och att jag borde veta det och inte döma. Ja, visst kan det vara så att allt som står kanske inte stämmer till 100% alla gånger, det vet jag själv mycket väl av egen erfarenhet men detta var en sådan incident att den polska myndigheten nu ska utreda fallet. Men det spelar ingen roll för man gör helt enkelt inte så mot sitt barn i alla fall. Vad sätter det för spår hos barnet? Man kan inte göra så anser jag, enda gången det rättfärdigar att plötsligt lämna sitt barn i en främlings vård så som de gjorde är om något riktigt akut hänt, en olycka eller liknande.

Nä, nu vill jag inte tänka på det mer. Nu ska jag istället njuta av den sköna sommarkvällen, vi har ju inte fått allt för många sådana att njuta av den här sommaren. 🙂

Ha det bra!

/Laila

 

 1. Hur i hela fridens namn kan man tycka att det är ok att lämna sitt barn och dra iväg på semester??? Oavsett om det bara var en kort stund, om flygpersonalen var en bekant, eller om en nära anhörig skulle komma och hämta!! Hur kan man tycka att det är viktigare att åka för att ”man tagit semester” eller ”inte får pengarna tillbaka”. Fy sjutton vad egoistiskt tänkt!! Att bara ”ändra” planerna helt plötsligt är stort för ett litet barn då det är jätteviktigt för barn att veta vad som händer och komma skall. Att det då dessutom handlar om att helt plötsligt ”överge”, för det är precis vad det handlar om, är verkligen inte ok och ett sådant beslut från vuxna människor är skrämmande!! Och ännu mer skrämmande att det finns fler människor ”där ute” som verkar tycka att det är ok! :/

 2. Hej!
  Usch inte läst artikeln men nu när du skriver det låter det hemskt. JAg hade ALDRIG ALDRIG någonsin gjort något sådant.

  Härlig bild på bebis händerna!! Mys mys. Har en son på 4 som jag älskar från djupet av mitt hjärta.. å snart har en lilla syster. Har redan gått över 8 dagar så jag hoppas hon vill ut snart..;) Barn är så underbara…:)
  Lycka till på nyhetsmorgon!!
  Kram kram!

 3. Hej!
  Jag läste oxå artikeln om föräldrarna som lämnade sitt barn på flygplatsen. Blev förbannad o nämnde oxå det hela i min blogg. Som förälder får man bara inte göra så. / Liz

 4. IKEA kräver att man visar legetimation när man ”lämnar in” sitt barn i lekrummet och det måste vara samma person som hämtar barnet sen, annars lämnar de inte ut barnet. Kan inte se att det fanns en sådan säkerhet på den flygplatsen där den stackars 2-åringen lämnades! Och hur i hela friden vet de att det var farmor som hämtade barnet?? Tycker mest att det bedrivs häxjakt på Lailas inlägg här… de som inte håller med behöver väl heller inte läsa?? Eller??

 5. Ojojoj..ja alla tycker vi olika och tur är det…MEN hur tänker föräldrar som ska resa o inget kollat med pass ? SEN sticker dom ensamma iväg ? Hmm. Att lämna en liten hemma så bör förberedas o ha lämnats med ro innan OM man ska resa ensamma. INGET jag kan förstå alls!! Sen är jag den typen som inte ens tänkt på en resa utan mina barn innan dom var 10 och 12 år gamla o gärna var hemma hos mormor o morfar. Men det är vad jag tycker….men klart hemskt att dom kunde göra så tycker jag oxå. Trevlig kväll

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..