Hej!

Hej på er! Det här med svartsjuka berörde tydligen många av er läsare, och efter era svar så kände jag att jag faktiskt vill trycka lite extra på om det är så att ens partner är väldigt svartsjuk av sig!
Det finns så många tjejer som lever i osunda förhållanden och jag vänder mig faktiskt nu till er!

Ibland krävs det en väckarklocka för att man ska vakna upp och ställa sig utanför sin bubbla som man lever i och titta in i den istället för att kunna se vad som är fel. Det kan vara svårt men försök att göra det!  Här har ni mina tankar om vad jag anser är en  osund relation, som man inte ska vara kvar i!

1. Om man går omkring med en klump i magen för att man är rädd att ens partner ska bli arg på en hela tiden utan någon direkt anledning.

2. Om man blir korsförhörd så fort man kommer hem.

3. Om ens partner går igenom ens sms, och mail.

4. Om ens partner är väldigt kontrollerande

5. Om ens partner trycker ner dig och får dig att känna dig värdelös, och att man verkligen behöver honom för utan honom så klarar man sig inte lika bra, och så vill ingen annan ha dig för den delen heller.

6. Om han visar aggressiva tendenser, då  är det bara en tidsfråga innan slagen kommer!

Jag tror att vi kvinnor hela tiden försöker se det goda i mannen som vi är tillsammans med, vi försöker hitta ursäkter på varför han är som han är och att det nog snart går över. Du kan aldrig rädda eller ändra på någon som är så här det är bara slöseri med ditt liv!
En sak som kan vara värt att tänka på är att någon som är på det här sättet inte är så från början! Oftast så är det här otroligt charmiga män som höjer upp dig till skyarna, men börjar sakta bryta ner dig och tillslut  sitter du inklämd i ett hörn utan att fatta riktigt hur du hamnade där, och hur du ska ta dig där ifrån.
Det ända jag kan råda er till är att ALDRIG acceptera ett sådant beteende och ALDRIG ge den personen en chans till, utan tänka på vad du själv är värd istället, eftersom du absolut inte är värd att bli dåligt behandlad. Det roliga är att om man ser på det med friska ögon, så är dom här människorna otroligt osäkra människor som bara kan bli starka och må bra när dom kan få makten över någon annan, och få dom att må dåligt så att dom själva kan må bra!
Så här skickar jag lite girlpower till er alla där ute oavsett om ni har problem eller inte!
Du är stark
Du är vacker
Du är värdfull
Du är duktig
Inget är omöjligt
Det är du som styrbestämmer över ditt

 1. Annika skriver:

  Men snälla Ante…vi är fortfarande MÄN och KVINNOR och fortfarande är män starkare och fysiskt överlägsen kvinnorna så det är väl ändå de som drabbas om mannen är svartsjuk,hotfull och slår kvinnan…vi KAN inte jämnställa precis ALLT!

 2. Annika skriver:

  Johanna, jag tycker verkligen att du ska försöka lämna din kille. Jag tror att du kommer att må mycket bättre utan honom, och eftersom du ändå verkar göra allting utan hans hjälp så kommer du klara dig galant utan honom. Har inget tips om hur du ska ta dig ur denna relation, förstår att det är svårt. Hoppas det går bra för dig och barnen.

 3. Ante skriver:

  Blir alltid TRÖTT på ett problem som drabbar BÅDA könen nästan alltid reduceras till ett ”kvinnoproblem”. Tror du att män är helt befriade från osunda förhållanden? Faktum är att mörkerantalet av misshandlade män är större och det faktiska misshandeln i parrelationer är jämnt fördelade mellan könen enligt BRÅ 2009:12 samt att betydligt fler män tar självmord ofta kopplade till deras relationer enligt en dansk studie.

  Kunde du inte skriva både män och kvinnor? Det kostar ju inget och kan köpa så betydligt mer. Vad är det som förhindrar dig att lägga till ordet män? Eller är det förbjudet att ta upp mansproblem i PK Sverige? Inte konstigt att betydligt fler män tar livet av sig än kvinnor om deras problem ej tas seriöst. Bör vara mer relevant än någonsin nu.

 4. Så oerhört klocka tankar!! Tänk vad det skrivna ordet kan få en att se klart!! Tack 🙂

 5. Johanna skriver:

  Hej !!
  Jag har en kille som vill hellre jobba än att vara hemma med mig och barnen. Han klarar inte av att titta på mig numera. Får inte ta på honom för han blir äcklad. Sen håller han på smsa hela tiden han är hemma till en tjej som han jobbar med. Sen när han väl är hemma så sitter han bara vid datorn och inte tar hand om barnen. Hur ska man kunna lita på en sån ? Svårt att ta beslutet att lämna barnens pappa med. Tips på hur man kan gå till väga vore snällt.
  Super bra blogg !!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..