Linssoppa

Hej, några frågade efter receptet på linssoppan, här kommer det!

4 Pers
Halv påse/paket röda linser
1 1/2 gul lök
4  matskedar Spiskummin (ej för bröd)
2 matskedar Curry
1 1/2 hönsbuljong tärning
Salt

Ta en kastrull häll i rapsolja, släng i den hackade löken och stek det en stund i kastrullen  under omrörning.

image

Släng i linserna och rör runt dom med löken en stund släng sedan i Spiskummin och curryn blanda runt och låt  det stekas en liten stund.

image

Häll sedan på en liter vatten med hönsbuljong tärningen och salta efter smak och rör om. Koka upp under omrörning, sänk värmen för att sen låta det små puttra i 45 min. Måste dock hålla koll på om soppan börjar tjocka till sig då måste du i med mer vatten, soppan ska vara som en tunn ärtsoppa! Mäter tyvärr aldrig upp vattnet som jag brukar slänga i, jag gör tyvärr det  på feeling!

image

Servera med lite rå hackad lök i och en citron som man pressar över soppan innan man ska äta!
Nu måste jag lägga på ett kol och göra mig i ordning kram L

 1. Marcela skriver:

  Tjoho Laila ! Tack för ett gott och enkelt recept på linssoppan. Ha det !

 2. Jasmine skriver:

  Älskar linssoppa! 🙂 Det är något som är underskattat tycker jag. Jag köpte linser och gjorde soppa till mig och min sambo en gång, men han gillade det inte och har sagt åt mig att inte laga det någon mer.. Känns dumt att laga ”lite” soppa för endast 1 person så får se när jag får laga den här goda soppan igen!

  Jag måste även fråga var ni har köpt ert porslin? – Tallrikar & djupa skålar tänker jag på då.. Har även sett på Pernillas blogg att hon har liknande och jag letar för fullt efter något snyggt hem till oss. 🙂
  Tack för svar
  Kram / Jasmine

 3. Jättegod soppa! O ta grönsaksfond/buljong istället, om man vill ha det helvegetariskt, det gör vi! 🙂

 4. Jenny W skriver:

  Är inte så förtjust i linser men detta kan vara något att prova ändå :)!
  Såg VÄLDIGT gott ut!
  Man kan ju inte direkt klaga innan man ens har provat sig på ;).
  Fick man höra ganska ofta när man var liten och VÄLDIGT petig i maten haha.

 5. Hanna skriver:

  Asså Åsa Ahlqvist! Du gör ju inget annat än och klagar på Lailas inlägg. Sluta och läs om du stör dej så förbannat på precis allt hon gör!!! Eller är du så pass missnöjd me ditt liv så du måste hacka på andra?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..