Skolstafett!

Imorgon ska Liam ha skolstafett i skolan. Jag känner faktiskt att jag har lite dåligt samvete. Förra veckan så hade skolan sin årliga maratontävling, det var första året som Liam var med, eftersom man måste gå i trean för att få springa dom tre kilometerna som ska springas. Jag hade glömt bort att Liam hade vuxit ur sina gympaskor, så när morgonen kom och han skulle iväg till skolan och var taggad som tusan så hade vi ju inga löparskor! Så jag gav han mina. Liam har storlek 32 och jag har 37, så ni kan tänka er att dom var ganska stora. Jag kände mig som en riktigt  dålig mamma som glömt detta viktiga ögonblick! Jag hade ju verkligen försvårat  hans chanser till att komma på en bra plats. När han kom hem efter skolan så frågade jag hur det hade gått och Liam ryckte på axlarna och sa. – Det gick åt skogen, men vet du mamma,  jag visste att jag inte skulle få någon bra plats så jag sprang så fort jag orkade i början, jag sprang till och med om alla femmorna! Jag var etta!!! Iallafall för en stund och det kändes fett coolt.
Det var så gulligt sagt men samtidigt kände jag mig väldigt taskig. Så idag har jag varit och handlat ett par nya skor till Liam som han kan ha på sig imorgon, då har han ju iallafall samma förutsättningar som alla andra!

image

Kram från taskiga morsan!

 1. annika skriver:

  Åsa Ahlkvist,varför är du alltid så elak?

 2. Annelie skriver:

  Känner igen det där. Man har alldeles för mycket att tänka på så gympaskor kommer på något sett sist.

 3. Maria S skriver:

  Så lätt att glömma, det gör väl vi alla. Är också just nu med om en skogrej med min dotter. Dottern och pappa fick uppdraget att fixa första gympadojjorna till förskoleklassens gympa. Dom kom hem med ett par jättefina skor, alla nöjda. Efter första ggn sa dottern att hon tyckte dom kändes små, men jag och mannen kom överens om att så kan det ju inte vara. Killen på Stadium hade ju trots allt mätt och sagt att det var lite att växa i också. Nu idag mätte jag dom, har nämligen precis varit ock köpt ett par andra skor så jag vet exakt hur stora fötterna är. Då visade det sig att gympaskorna är knappt lagom. Jag blir galen! Inte konstigt att hon tyckte att dom inte vara bra. Fy mig som inte lyssnat tidigare så vi kunde köpt nya, igen. Usch va man skäms.

  Men men, som sagt, det blir det fel ibland, och då är det bara att göra det bästa av situationen. Idag får dansskorna åka med också så får hon välja.

  Du e grym Laila, tack för en underbar blogg.

 4. Elin skriver:

  Tycker Liam verkar vara en otroligt gullig liten kille och du verkar vara en fantastisk fin mamma – så puts väck med det dåliga samvetet! Heja Liam i nya dojjorna!
  //Elin

 5. Anna skriver:

  Laila, du är världens bästa mamma, och det tycker Liam också trots skoincidenten. Känner igen allt du beskriver, man får så dåligt samvete att det värker i hjärtat. Jag lever dock alltid efter att man gör så gott man kan, och gör inget illa mot sina barn med flit. Många gånger känns det säkert värst för mamman, medan barnet troligen bryr sig mindre eller inte alls.
  Kram Anna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..