Julafton

Hej och god jul på er alla! Hoppas att ni haft en bra julafton, här har det varit jättemysigt. Niclas var jultomte och jag kan säga att det var väldigt uppskattat av alla förutom Kit som grät konstant under hela tiden som tomten var på besök.

image

Det är ju egentligen helt sjukt att man tvingar på ett barn att tro på tomten, en gammal farbror med skägg med en säck full av paket. Kit skrek och skrek och ville inte alls ha någon present av tomten. Varför är det så viktigt med en tomte egentligen? I början är det ju bara för oss vuxna, barnen är ju livrädda tills dom kommer upp i den åldern då dom tvingats att tro på tomten och lärt sig att han kommer med paket, vilket dom då tycker är väldigt roligt i några år, men tyvärr bara för att sedan bli besvikna över att tomten faktiskt inte finns på riktigt.

Ja, jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska tycka om denna tradition efter Kits hjärtskärande skrik, han var rent ut sagt vettskrämd!!  I USA får man ju aldrig se tomten där kommer tomten på natten och lägger alla paket under granen. Kvällen innan  tomten ska komma så har barnen ställt ut mjölk och kakor under granen som tomten dricker och äter upp efter han lämnat paketen. På så sätt slipper man skrämma livet ur dom minsta. Jag hade aldrig detta problemet med Liam för han var tillräckligt gammal att förstå att tomten var snäll och kom med paket, så Kits reaktion var ny för mig.

image

Efter att tomten hade gått så var det frid och fröjd igen och Kit och Anton lekte med sina leksaker.

image

Kit fick ett väldigt fint piano som man ska gå på om man vill spela.

image

Kit fick även sin första motorcykel, vilket var väldigt populärt. Jag kan säga att Kit hade en väldigt fin kostym på sig från början men sakta och säkert åkte den av under kvällen. Det är ju mycket roligare att få springa runt i blöjan.

image

Sen var det dax att äta lite julmat, och syrran som hade mittbena dagen till ära var först att roffa åt sig av den goda julmaten.

image

Och jag var en god tvåa. Min ständiga följeslagare blåtiran ville också vara med på bild. Jag är såååå förbannnnat trött på den!

 

Alla samlade utom min yngsta bror och hans söta bebis och flickvän, som tyckte att det var lite mycket snö för att komma detta året.

image

Lite senare kom Niclas familj förbi för att önska god jul och byta klappar.

image

God jul!!

image

Barnen lekte och hade kul, ja vi var uppe och hade en riktigt skön jul till sent på natten då vi tillslut somnade efter en fantastisk dag. Kram L

 1. Rebecca skriver:

  Vad roligt att två av julklapparna Kit fick, var precis vad vår yngsta fick i julklapp. Pianot och traktorn med djur på släpet.

 2. Fin jul ni haft…synd Kit blev så rädd…blev min första oxså,så efter det hade vi ej jultomte till de 3 andra barnen utan lämnade klapparna på natten innan julafton,Trevlig fortsättning

 3. Mari skriver:

  Haha ja, varför egentligen?? Bra fråga !!! Synd som du säger att man ska måsta skrämma livet ur ungarna…… Men i verkade ha det mys iaf =)

 4. Maja skriver:

  =)

  stackars barn!
  Min yngste styvson satt i mitt knä den första Julen-
  1 år å 5 månader gammal. Grät inte, men mumlandes å tuggandes på sin tutte å blängstirrade på tomten som var vår granne mer än lätt berusad.

  jaja…those were the days och den tomten har sen dess flyttat permanent till Nordpolen.

  Du är skitsnygg i den klänningen Laila
  (plus moms=din syrra)

  Jag hade mitt första Baggesmycke på mig (dödskalleörhänge) dan före dopparedan och mina second hand örhängen med diamonds-de passade sig bra ihop=)

  Vi lär barnen om ”fula gubbar”- att inte lita på främmande gubbar, att inte ta emot ngt..ho ho ho..’

  och vart fan är Tomtemor? ska vi inte ha en queertomte, en *hen*
  en mjukare typ utan skägg?

 5. Johanna skriver:

  I Usa kommer möjligtvis inte tomten på kvällen och skrämmer alla barn utan på natten…Däremot träffar de flesta barnen tomten ändå. Tomten sitter i nån galleria och föräldrarna står i kö för att sen komma fram och tvinga sina ofta skrikande barn att fotograferas tillsammans med tomten.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..