Julafton

Hej och god jul på er alla! Hoppas att ni haft en bra julafton, här har det varit jättemysigt. Niclas var jultomte och jag kan säga att det var väldigt uppskattat av alla förutom Kit som grät konstant under hela tiden som tomten var på besök.

image

Det är ju egentligen helt sjukt att man tvingar på ett barn att tro på tomten, en gammal farbror med skägg med en säck full av paket. Kit skrek och skrek och ville inte alls ha någon present av tomten. Varför är det så viktigt med en tomte egentligen? I början är det ju bara för oss vuxna, barnen är ju livrädda tills dom kommer upp i den åldern då dom tvingats att tro på tomten och lärt sig att han kommer med paket, vilket dom då tycker är väldigt roligt i några år, men tyvärr bara för att sedan bli besvikna över att tomten faktiskt inte finns på riktigt.

Ja, jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska tycka om denna tradition efter Kits hjärtskärande skrik, han var rent ut sagt vettskrämd!!  I USA får man ju aldrig se tomten där kommer tomten på natten och lägger alla paket under granen. Kvällen innan  tomten ska komma så har barnen ställt ut mjölk och kakor under granen som tomten dricker och äter upp efter han lämnat paketen. På så sätt slipper man skrämma livet ur dom minsta. Jag hade aldrig detta problemet med Liam för han var tillräckligt gammal att förstå att tomten var snäll och kom med paket, så Kits reaktion var ny för mig.

image

Efter att tomten hade gått så var det frid och fröjd igen och Kit och Anton lekte med sina leksaker.

image

Kit fick ett väldigt fint piano som man ska gå på om man vill spela.

image

Kit fick även sin första motorcykel, vilket var väldigt populärt. Jag kan säga att Kit hade en väldigt fin kostym på sig från början men sakta och säkert åkte den av under kvällen. Det är ju mycket roligare att få springa runt i blöjan.

image

Sen var det dax att äta lite julmat, och syrran som hade mittbena dagen till ära var först att roffa åt sig av den goda julmaten.

image

Och jag var en god tvåa. Min ständiga följeslagare blåtiran ville också vara med på bild. Jag är såååå förbannnnat trött på den!

 

Alla samlade utom min yngsta bror och hans söta bebis och flickvän, som tyckte att det var lite mycket snö för att komma detta året.

image

Lite senare kom Niclas familj förbi för att önska god jul och byta klappar.

image

God jul!!

image

Barnen lekte och hade kul, ja vi var uppe och hade en riktigt skön jul till sent på natten då vi tillslut somnade efter en fantastisk dag. Kram L

 1. Nete J skriver:

  Det låter verkligen som om du hade en trevlig julafton. Ditt inlägg är gammalt men fortfarande är historien så trevlig. Fick själv en överraskning förra året där min pojkvän på julemands-kostumer.dk hittade en jultomten kostym, som han valde att ha på julafton. Barnen var så glada och min familj lite förvånad eftersom det aldrig har varit en tradition hos oss. Tack för att du berättade din historia 🙂

 2. Rebecca skriver:

  Vad roligt att två av julklapparna Kit fick, var precis vad vår yngsta fick i julklapp. Pianot och traktorn med djur på släpet.

 3. Fin jul ni haft…synd Kit blev så rädd…blev min första oxså,så efter det hade vi ej jultomte till de 3 andra barnen utan lämnade klapparna på natten innan julafton,Trevlig fortsättning

  1. Mie F skriver:

   Även om inlägget är gammalt förtjänar det en kommentar eftersom det verkligen lät som om det var en bra jul. Tack för att du delade din kväll. Förra året var min son utklädd som jultomten i en mini-juldräkt och det blir en jul som jag inte kommer att glömma. Svårt att hitta söta dräkter men tyckte på julemands-kostumer.dk en utmärkt dräkt för min lilla pojke. Tack för det här söta inlägget. Trevligt att läsa om dina erfarenheter. Mie

 4. Mari skriver:

  Haha ja, varför egentligen?? Bra fråga !!! Synd som du säger att man ska måsta skrämma livet ur ungarna…… Men i verkade ha det mys iaf =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..