Under isen!

Hur starka kan barnbakterier vara?
I fredags så blev nästan alla ungar förkylda på Kits familjedaghem. Bara på några timmar så härjade förkylningen fritt och dom flesta fick rinniga små näsor. Det roliga var att  på lördagen så var Kit helt ok bara lite snuvig och snorig men ingen dunder förkylning om man säger så.

image

MEN självklart så vaknade jag i söndags med den där dunder förkylningen själv istället! Jag trodde att om jag tar det lugnt och vilar mycket så skulle min förkylning också försvinna lika snabbt som Kits förkylning.
Gud så fel jag hade!! Mitt huvud  känns som en fotboll och värker,  halsen känns som om någon har slängt in ett gäng med spik medan jag sov. Att andas igenom näsan finns inte på ens kartan. Och slutligen så hör jag som en 90 åring det är totallock för vänstra örat. Men annars är det bra 🙂
Niclas var gullig och tog Kit inatt trotts att han kör morgon radio. Som sagt det märks att skolan har börjat…nu hoppas jag bara på att det stannar med en förkylning och att vi slipper allt annat som härjar i början på skolan som tex löss, man vill ju inte ha något oväntat besök om man får säga så.

image

Liam mår iallafall kalas än så länge, men är väl lite lagom glad att skolan är igång. Självklart så tycker han att det är kul att träffa kompisarna men samtidigt vet han att man kommer att få mycket mera läxa i 4:an vilket han inte ser direkt fram emot. Det är ju skönt att Liam redan kan engelska så på den behöver han ju inte lägga så mycket tid utan kan istället fokusera mer på andra ämnen.

image

Vad är det egentligen för något speciellt med bolibompa låten? Ni vet den där låten med draken, Kit kan sitta och vänta på att just den låten ska komma och när den gör det så blir det dans och skrattar i dom 4 sekunderna som låten varar sedan är det en stor besvikelse när dom magiska 4 sekunderna är över. Och man får vänta till nästa gång som låten spelas. Jag saknar verkligen ett bra barnprogram, som tex fem myror är fler än fyra elefanter eller trasan och banane eller Nicke och Nilla! Jag kanske är gammalmodig men jag tycker faktiskt att barnprogrammen var bättre förr och anledningen är ganska enkel, man la helt enkelt ner mer pengar på barnprogram förr. Nu finns det ingen budget för det på samma sätt och då är det billigare att köpa in  tecknade filmer som man sänder istället. Visst finns det vissa bra påkostade program men nu pratar jag generellt. Nu blev ju detta inlägg något helt annat än vad jag hade tänkt att skriva om från början med en hel del utsvävningar, men jag får väl skylla på feber he he! Kram L

 1. Barnprogrammen idag ja. Don’t get me started…
  De verkar utgå ifrån att barnen är dumma i huvudet och behöver enkla förklaringar som upprepas flera gånger, istället för att som förut bekräfta barnens intelligens redan från början och bygga på den med inspiration och kreativitet.

  Men jag tycker att tv över huvud taget har blivit sämre och dummare än när jag var liten. Eller var det jag som var puckad som tyckte det var smart?

 2. Jaa,a, vist var barnprogrammen bättre för,att inte tala om alla julkalendrar,TROLLTIDER, ALBERT Å HERBERT
  Du vet väl att SVT har något som heter öppet arkiv där kan man se alla gamla filmer,barnprogram som vuxen,jag har sett några avsnitt av varuhuset där din svärmor var ”chef”……….
  Brukar grå in där när jag vill vara lite nostalgisk .

 3. Marie skriver:

  Hej Laila, trist med förkylning. Det tog två dagar för mig innan jag fick ta ut VAB. Har ofta klarat mig undan influensor mm, men nuförtiden, med 2 barn, så är motståndskraften 0:(
  Jag instämmer angående barnprogrammen! Vi har köpt ”5 myror…” på DVD till våra barn och de älskar den!
  Krya på dig, hoppas förkylningen försvinner snart!

 4. Stackars våran lilla Laila 😉 Kryp du ner och lägg dig så kan vi alla komma och pyssla om dig 🙂 Krya på dig .. Kram

 5. Susanne skriver:

  Det är samma här….. Inte kul alls, krya på dig!!! Tack för en bra blogg förresten 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..