Dessa gitarrer….

Fick en kommentar om mitt uttalande om gitarrer, och tänkte att om det är fler som känner som den som skrev inlägget så kände jag att jag ville lägga upp vad jag svarade här.

Skärmavbild 2013-08-27 kl. 09.36.54

 

 

Hej De!

Tänkte bara förtydliga varför jag var otroligt trött på gitarrer. Först vill jag bara säga att jag har inget emot gitarrer överhuvudtaget, men saken är den att det var många tjejer i år som hade med sig en gitarr och många gånger så förstör det mer för dom än hjälper dom. Det är väldigt många som tyvärr inte kan spela så bra gitarr samtidigt som dom ska försöka sjunga. Så oftast blir det tyvärr inte så bra. Och som du såg så var det en tjej som verkligen behärskade gitarrspelet samtidigt som hon sjöng bra och henne skickade vi självklart vidare.

Idol är ingen talangjakt där det handlar om att man är en gullig kille eller tjej som kan spela och sjunga halvbra. Det är en tävling där man kan vinna ett skivkontrakt där det finns skivbolag bakom som satsar mängder med pengar på vinnaren för att den ska kunna få en karriär och då gäller det att hitta dom som är bäst för att kunna ha en chans att livnära sig på artist yrket.

Är det så att man bara är halvbra på tex att sjunga eller spela gitarr varför lägga av då? Varför inte kämpa istället och bli bättre och komma tillbaka och visa vart skåpet ska stå som man får göra i alla andra yrken. Och om man nu inte behärskar gitarren så bra varför inte lägga den åt sidan på en audition och bara fokusera på sången? Då kanske slutresultatet blivit något helt annat! Skulle man dock just lägga av på grund av att man fått kritik så är det väldigt tråkigt, men tyvärr så har man då inte rätta fightingspiriten som krävs för att vara i denna branschen. Hur många gånger tror du inte jag har fått ett nej eller fått höra att detta håller inte från olika människor, om jag skulle gett upp för varje människa som hade sagt något dåligt eller som gett mig kritik så hade jag aldrig varit där jag är idag.

Så varför inte bara vända det till något positivt istället. Säga till sig själv: –Jag ska minsann visa dom, jag ska träna riktigt hårt på både sången och gitarrspelet så att dom flyger av stolen nästa gång.

Kram L

 1. Nima skriver:

  Det brukar sägas att om en person hoppar i ett hål så hoppar resten efter, allt som krävs är att den ena ropar ”jag ser guld överallt”. I det här fallet handlar det om ett gäng skämt som just nu kommenterar i lailas blogg!.

  Ni vet ingenting om vad det egentligen handlar om. Dessa som sitter i juryn vet sin sak och är ärliga. Det är bättre att de som SJÄLVA valt att ställa upp i idol får ett rakt svar än att de kanske går vidare och får fingret av en musikproducent som anser att de inte räcker till.

  Sedan kanske ni levande skämt som snackar skit om Laila kan tänka såhär. Om ni nu kan tänka. Den kritik dessa deltagare får av juryn är inte ens hälften så mycket som de skulle få ifall de blev lyckade artister! musikbranschen är ingen barnlek. Det räcker inte med att gulla med dessa deltagare.

  ibland är det bättre att säga till en person ”du suger”. än att ge dessa falska förhoppningar.

  så ett litet råd till er mammor som känner er sårade.. era barn är förmodligen för usla för att lyckas som artister. Jag hoppas att Laila samt andra jurymedlemmar är noga med att säga detta till de. ifall de nu söker till idol.

  Det är en sak att sjunga hemma med kråkröst för mamsen som anser att hennes dotter är nya britney spears. Men det är en annan sak att ta till sig kritik från folk som kan musik.

  Gå och lägg er era skämt som bara kritiserar Laila. Hon är en tuff och vacker kvinna. Ni är ett gäng hönshjärnor.

 2. Cicci skriver:

  En sak jag tycker vi alla ska tänka på är, i alla fall jag har tänkt så. Hur många har vi inte sett komma gråtandes från juryn (man har inte fått se något där inifrån) då har jag först tänkt att oj, hur elaka var juryn. De kanske inte gråter för att de fått något dumt svar utan för att de inte gick vidare helt enkelt.
  Sen kan jag också tycka att visa svar en del får är under all kritik men de kommer framförallt från Bard men det mesta är rumsrent och klarar man inte av det ska man inte satsa på den branschen 🙂
  Ha en härlig dag 🙂

 3. Hej. Jag är musiklärare på musikhögskolan i Malmö Freelance jazzmusiker/pianist, kompositör och har hållt på med det i 35 år. jag har suttit i jurys, nämnder och bedömt männsikor i musik i en massa år. Min yngsta dotter spelar gitarr och sjunger och igår när vi tittade på idol blev jag urförbannad över att du var så trött på tjejer( inte killar) som spelade egna låtar med gitarr. Vet du ; jag tycker att det är ett stort musikaliskt framsteg. Måhända inte så bra just nu men ett mega trendbrott. Det borde du uppmuntra och förstå vidden av. Min dotter blev iallafall förvirrad och mest förbannad på mig. Hon försvarar dig och det är det som är problemet. Du är en roll model för dessa unga tjejer.

  1. Klara skriver:

   Just precis, äntligen någon av sunda vätskor! 🙂

 4. Joel skriver:

  Att vara artist är ett krävande yrke, om du ger upp på grund av lite kritik så finns de andra som är mer lämpade för yrket! Idol är bara början, klarar du inte den så klara du inte resten av resan heller. Förstör gitarrspelande mer än ger i en bedömning av någons artisteri bör den sökande få höra de!

  1. Klara skriver:

   Joel och Ellen: har ni aldrig tänkt på att de s.k. mindre bra sökande som blir dissade i Idol kanske inte är vad just Laila, Anders och Alexander söker, men att de skulle kunna bli något ändå? De kanske är vad någon annan söker?
   Det som jag sätter mig emot är att de behandlar alla i programmet som om det är deras sätt att se/höra/bedöma en artist/sökande, eller så får det va´?! Har de patent på att hylla eller ogilla? Ja, i Idol kanske, men inte någon annanstans.
   JAG har i alla fall gillat en del som de avvisat.

  1. Joel skriver:

   De som söker gör detta för att få chansen att vinna idol 2013. De som är tondöva bör få veta det, nästan taskigt att låta dom gå runt och tro något annat? De som varit duktiga men kanske inte riktigt varit där än tycker jag har fått konstruktiv kritik eller en bra förklaring till varför de inte skickades vidare i tävlingen. De är ju ändå en stjärna programmet söker? Att Laila och resten av juryn skulle döda intresset.. många gånger bäst för oss alla!

  1. Klara skriver:

   Som sagt, vad juryn har för smak behöver inte överensstämma med någon annan, det är deras kriterier som ska uppfyllas. Det är stor skillnad på att vara tondöv och ha en annan sångstil bara. I slutändan lyssnar jag på den musik med de artister/personer jag gillar och du lyssnar på vad en självutnämnd expert har valt ut. Tolkat dig rätt? För ”bäst för oss alla” som du sa, nej du vet inte vad som är bäst för mig eller någon annan!

  1. Maria skriver:

   Klara, du skrev ”Joel och Ellen: har ni aldrig tänkt på att de s.k. mindre bra sökande som blir dissade i Idol kanske inte är vad just Laila, Anders och Alexander söker, men att de skulle kunna bli något ändå?”

   Exakt, de är inte vad just Laila, Anders och Alexander söker. Deras uppdrag är att ta fram en artist som ska passa in i mallen för Idol. Klart som tusan att de kan tröttna på tjejer med gitarr eller killar med mössor inomhus. Om du hade suttit där under en hel dag så hade nog du med sagt något, sen om kamerorna är på eller inte det är en annan sak.

   Så de som inte går vidare gör det antingen för att de är för dåliga, eller inte passar in i det som de söker. Så grymt enkelt!

  1. Klara skriver:

   Det är ju det jag säger. Jag har gillat flera som inte har gått vidare, har du problem med att förstå att vi kan ha olika smak? Varför beter du dig som om det är just ditt sätt är det bästa? Avgudar du juryn så mycket så du tillskriver dem all rätt att utav alla i hela landet, så kan bara de välja ut talanger/idoler/stjärnor/eller vad du nu vill kalla dem? Så grymt enkelt? Ja, om man väljer att lämna sin egen förmåga att ifrågasätta och tänka hemma, och istället förlitar sig helt på Laila o co. Du besitter kanske inte förmågan att kunna lyssna själv, du kanske är en sån där tondöv person..? Annars har jag ”grymt” svårt att förstå denna totala idol-dyrkan hos en del!

 5. ellen skriver:

  En del sjunger sorgligt dåligt, och alla vet vid det här laget att kritiken kan vara hård i IDOL. Har man inte insett själv hur illa man sjunger innan man går dit så kanske det enda att göra är att ge hård kritik så att de iaf kanske tar till sig något av det och gör något åt det innan de förnedrar sig själva igen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..