Världens vackraste cykellopp

Många av er har mailat oss på ModernMom.se och frågat om cykelloppet jag skrev om i juli.
Sthlm Bike.
Hur startade det och vem ligger bakom denna idé? Via lite detektivarbete  fick vi till slut tag på Mirjam Wolff som är kvinnan bakom Sthlm Bike och bad henne berätta historien.

”För 8 år sedan var jag med min man och barn i New York.
Vi hade precis ätit frukost på en diner och när vi kliver ut från restaurangen var det något som inte var som det brukar. Det var knäpptyst.
Alla som varit i New York vet att det är staden som aldrig sover. Det är aldrig knäpptyst.
Någon minut senare hörs ett sus genom luften och plötsligt kom det cyklister i hundratal. Alla sorters cyklister och cyklar. Från avancerade tävlingscyklar till vanliga cyklar med barnsadlar på. En helt fantastisk syn och vi undrade om vi verkligen såg rätt?
Ett år senare var vi i New York igen och utan att vi hade planerat det så fick vi uppleva samma sak igen. Lika fantastiskt.

2012 deltog jag själv för första gången tillsammans med 32 000 andra cyklister!! En fantastisk upplevelse där jag stötte ihop med flera andra svenskar som smyckat sina cyklar med svenska flaggor.

Jag har alltid cyklat. Jag älskar att cykla, gärna på gamla fula cyklar. På semestrar i Europa och Asien har jag valt cykeln istället för att åka tåg eller ö-luffa.
Därtill gillar jag stora evenemang och har jobbat med det i många år.  En tanke började växa. Här hade jag ju den ultimata kombinationen och Stockholm är ju en av världen vackraste städer!

Men att dra igång ett stort evenemang är inte helt lätt.
För drygt 3 år sedan började vi titta på hur man söker tillstånd, ritar bana och bygger upp säkerheten kring ett cykellopp.

I oktober 2011 lämnade vi in tillståndsansökan och den 9 september förra året gick det allra första Sthlm Bike-loppet med ca 600 cyklister.
Det var en fantastisk dag, en lite småkylig morgon, solen sken, inga större skador, alla kom i mål och fick en god frukost.
Söndagen den 8 september går det andra Sthlm Bike-loppet och det känns fantastiskt kul att genomföra det i år igen.

Nu känns det som om vi är närmare drömmen – att tusentals cyklister får njuta av Stockholm en tidig morgon utan bilar.
I sitt eget tempo!”

Läs gärna mer om loppet och vill du vara med och cykla själv ? Anmäl dig här

SthlmBike

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..