Pernilla kom med överrasknings frukost!

Härligt med grannar som bara kommer förbi med frukost!

image

Eller rättare sagt finfika från gateau, det är lite kul det där när man känner varandra så bra så att man bara traskar in och börjar rota i lådor eller till och med börjar diska, vilket Pernilla helt plötsligt kan få för sig att göra.

image

Jag spelade ju in ett program igår som ni vet och medan jag väntade på att få börja inspelningen så fick jag syn på den här broschyren som låg på ett bord. Jag tyckte att den var lite rolig och visade Pernilla den som också tyckte att broschyren var lite rolig.
Det här är en broschyr om hur man kan planera sin begravning på ett mer festligt sätt! Jag vet att det förmodligen är många där ute som tycker att detta verkar totalknäppt men min åsikt är, varför inte? Har man levt ett LÅNGT OCH LYCKLIGT LIV så skulle jag kunna tänka mig att ha ett sista party för alla familjemedlemmar. Som ni ser så kan man ha en lite roligare gravsten om man nu vågar vara så modig!

image

Man kan välja om man vill servera lite bubbel eller något annat och dricka, mat, musik om man vill att någon ska läsa upp ett tal som man själv skrivit till alla.

image

Klädsel på gästerna, färgen på kistan!

image

Eller på urnan!

image

Kanske ett mer positivt meddelande på dödsannonsen!

image

Ja kära vänner vad säger ni, är det helt otänkbart och fånigt eller skulle det kanske vara lite kul om man har levt ett långt härligt långt lyckligt liv och vill avsluta med en fest?
www.neverendingstory.se
Kram L

 1. Vera skriver:

  För det första är det ju ett osedvanligt bra namn, Neverending Story, haha!
  När min livsnjutande gudfar efter en tids sjukdom gick och dog för några år sen hade vi faktiskt samling i kyrkan innan själva begravningsceremonin, där jag (som ordnade begravningen) hade sett till att alla bjöds på cider och chokladpraliner. Precis som han hade velat. Hans önskan var också att vi skulle gå ut och ta en brakmiddag för arvet, istället för att sitta hemma och sörja.
  Och det ÄR roligare att fokusera på det ljusa!

 2. jenny skriver:

  Det var häfitigt! Vilken cool ide!! Jag skulle hellre se till att folk hade kul och minns mig som den som anordnade det sista partyt än något så stelt och tråkigt som en vanlig begravning .. Man är ju ledsen i vilket fall som, men om man får en ”inbjudan” som skriker vem du var så skulle jag ha fått ett leende, samt skulle jag minnas den här personen som någon viktig i mitt liv, och våra minnen.. Så mitt i sorgen skulle vackra minnen ploppa ut, vilket är något vackert 🙂

 3. Carina skriver:

  Det var det bäst jag sett inom begravnings branschen,det värsta har ju redan hänt så varför inte få in lite glädje i all sorg. Jag ska absolut komma i håg detta. Var på en föreläsning där Andreas Lundstedt berättade om sin begravning då han trodde att han skulle dö,det var gripande.Han skulle ha en stor fest,alla skulle dansa disco hela natten.
  Lisa Nilsson skulle sjunga Älska mig för den jag är. Han hade planerat sin sista fest i minsta detalj. Tack och lov blev det inte som han hade tänkt.

 4. Anna skriver:

  Skitbra ju, ska gå in och kolla. Gud vad skönt för de efterlevande att slippa bekymra sig över hur man ville ha det

 5. Mia skriver:

  Never ending story,
  tycker att det är bra att det finns alternativ och bra att man kan
  göra begravningen mer personlig om man känner för det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..