Inredning/ design av lägenhet!

Jag älskar att titta på hemnet då och då för att få inspiration till mitt eget hem, ibland är det spännande att se vad andra har gjort för smarta lösningar hemma eller bara få idéer om inredning. Och idag hittade jag en lägenhet som var helt fantastisk, helt i min smak när det gäller både färg design och stil.

image

Älskar golvet som går i grå lite spräcklig sten/betong tillsammans med det svarta köket

image

Stilrent matbord med stolar, samt den fina trappan i glas som går ner till nedervåningen

image

image

En fin öppen spis med vita stenar

image

Älskar att väggar och valv  har lite annorlunda former det gör det mer personligt.

image

Ett badrum helt i min smak!

image

Och ett till badrum helt i min smak!

image

Gillar väggen i det här sovrummet färgerna och den nedfällbara tvn.
Skulle faktiskt själv vilja ha min tv så hm…får se vad Niclas säger om saken!
Kram L

 1. Vilken lägenhet!! Håller med dig Laila, den är helt i min smak med. Gillar också valvet, det blir mkt mer personligt om man får sätta sin egen touch på det. Gillar kombon men svart, vitt och grått. Bra tips förresten m inspiration från hemnet, det får man börja med nu!!:)) kram lina!!

 2. Hossen skriver:

  Varför kollar du på lägenheter?

  1. Läs innantill:
   ”ibland är det spännande att se vad andra har gjort för smarta lösningar hemma eller bara få idéer om inredning. ”

 3. Sofie skriver:

  Inte första gången en person ”lånar” bilder från Hemnet. Och sannerligen inte den sista heller.
  Hemnet är som du säger en samlingsportal för mäklarnas bilder. De har alltså godkänt att få sina bilder publicerade på Hemnet.
  En källa behöver inte länkas till, det räcker att den anges (hur skulle det annars bli när en papperstidning lånar en bild från en blogg, hur länkar man från en tidning??)
  Hon har tydligt angett att bilderna kommer ifrån Hemnet.
  Hade jag varit mäklaren hade jag jublat över att få mitt objekt visat i Lailas blogg.
  Ps, skulle knappast tro att Aftonbladet och Expressen sitter kontaktar Laila innan de lånar en bild. Ligger inte riktigt i deras natur när det handlar om snabba nyheter. Men de brukar vara bra på att ange källan i bildtexten.

  1. Citat ”De har alltså godkänt att få sina bilder publicerade på Hemnet.”
   Bilderna ligger inte på Hemnet. Hemnet är portalen med en reklamsnutt om fastigheten och sedan går länkar till mäklarnas hemsidor där bilerna ligger. Man kan alltså inte låna bilder från Hemnet. Man måste låna dem från mäklarna. Jag skulle tro att tidningarna aktar sig j-t noga för att sno bilder från sajter på webben utan lov – de om några vet hur upphovsrättslagen fungerar.
   Det finns dock copyrightfria bilder.
   Bilder ägs annars i allmänhet av fotografen.
   Där jag jobbar råkade vi en gång ut för att vi fick ett mail från en fotograf som sett att vi hade hans bild på vår hemsida och han undrade hur det kunde komma sig, vi stod inte på hans kundlista för köpta bilder. Men bilden var köpt från reklambyrån vi anlitat och i köpet ingick publicering var som helst.
   I allmänhet betalar man också för bilden beroende på var den ska publiceras. Om den ska in i en tidning som har en upplaga på 10.000 är den billigare än om upplagan ligger på 50.000. Och vad gäller webben så finns det väl prisbild på antalet klick eller något sådant.

 4. Siv skriver:

  Vilket läckert handfat. Någon som vet vart man kan köpa det?

 5. Har du plockat ner bilderna från Hemnet? Det är stöld. Man kan inte ta bilder hur som helst från webben och sedan publicera dem på sin egen sajt. Jag scannade en gång en fyra år gammal artikel från en veckotidning och publicerade på min webbsida. Jag lade ut gamla artiklar där som handlade om sköldkörtelsjukdomar för att hjälpa andra. Journalisten som hade skrivit en av artiklarna fick spader, ringde och sa att så där får man inte göra, visste inte jag det? Jo, det visste jag, men artikeln var fyra år gammal och det var för en god sak. Men hon gav sig inte, men påstod att hon skulle vara snäll. Hon skickade en faktura på 4.000 kr + moms. Jag gjorde ett upprop på min blogg och frågade om det fanns någon som kände att de ville vara med och betala ”böterna”. Det var det. Det kom bidrag från läsare som tyckte att de haft nytta av artiklarna. Några betalade 500 kr. Någon en tia. Men jag fick ihop tillräckligt för att endast behöva betala tusenlappen själv. Till saken hör att journalisten själv var drabbad av sköldkörtelsjukdom och även dottern, men ändå kunde hon inte vara givmild. Men det framkom också att hon inte var helt frisk i huvudet. Men betala fakturan fick jag göra ändå. Jag föreslår att du tar bort bilderna och istället länkar till lägenheten på Hemnet.

  1. Jessica skriver:

   Det är ju lite skillnad på att vara journalist och att vara Hemnet där det hela går ut på att få sin bilder visade och köpare intresserade!
   Så klart att journalisten hörde av sig till dig och ville ha betalt, det var ju ett beställningsjobb från början och efter det kan ju inte bara folk scanna och publicera som man tycker. Då får man hänvisa till artikeln istället.
   Dessutom har Laila i början av sitt inlägg hänvisat till just Hemnet som källa.
   Både Aftonbladet och Expressen lånar friskt bilder från Lailas blogg då och då, ger ju bara henne bra publicitet så varför hålla på att bråka.
   Publicerar man en bild på nätet får man räkna med att den ev kan lånas. Och då av en person som anger källan eller inte.
   Once on the internet, always on the internet.

  1. Nu är du nog allt lite fel ute – och inte riktigt påläst.
   Hemnet är en samlingssajt för mäklarföretag. Bilderna och informationen på Hemnet är det samma som länkar till mäklarnas hemsida – Hemnet är en portal för mäklare och sedan går länkarna där informationen finns vidare. Mäklarna har egna eller inhyrda fotografer. Oftast är det så att fotografen ”äger” sina bilder. I annat fall är det med största säkerhet så att mäklarfirman äger bilderna.
   Sannolikheten att man blir upptäckt för inscannade artiklar (om du tittar i det finstilta i en bok står det oftast att du inte får mångfaldiga innehållet = kopiera och dela ut till andra, men det gör ju alla ändå, men det står där i alla fall) och kopierade bilder är inte så himla stor, men den finns. Å det kan kosta några tusenlappar.
   Å sedan vet väl inte du om Expressen bett Laila om lov, generellt eller i varje fall, om att ta hennes bilder från hennes blogg. Alla skriverier är reklam och det klart hon ger dem tillåtelse till det, men det är INTE det samma som att man tar bilder från en mäklarfirmas hemsida och publicerar dem på sin egen blogg. Oavsett om man redovisar källan eller inte.

  1. Å Hemnet är inte källan. Det är mäklarfirmans hemsida som är källan.
   Å länk saknas till Hemnet och/eller mäklarfirman.

  1. Annica skriver:

   Men gud människa. Nu är du här och leker polis igen.
   Varför inte bara släppa det? Kanske det är så att Laila faktiskt känner mäklaren och fått ok på att använda bilderna?

  1. Mia skriver:

   Men herregud Annica… var inte så barnslig! A-C har en stor poäng i det hon skriver. Du har ingen poäng alls, utan säger att ”nu kanske det är så att Laila känner mäklaren…” Hahaha, tror du det själv?! Sen tror jag att Laila själv kan svara för sig, du bara gissar medan A-C har varit med om detta själv. STOR skillnad!

  1. Du har helt rätt. Det är ju deras jobb och då ska de få betalt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..