Vår nya vän Antonio

Då ni önskat att få se lite mer om hår och frisyrer på ModernMom.se så tog vi kontakt med den grymma frisören Antonio och frågade om han kunde hjälpa oss med det.
Det ville han gärna så inom kort kommer ni få se lite uppdateringar från hans salong och yrke som frisör under fliken Skönhet.

Vi passade på att ställa några frågor till Antonio mellan hans uppdrag. Passa gärna på att ställa frågor ni med!

Berätta lite om dig själv Antonio!

Är nu 32 år och har hunnit vara på Björn Axén i 8år, jobbat i Paris, New York och Los Angeles. När jag fyllde 25 år startade jag eget och driver idag en salong som jag strängt håller för kvalité som levererar mina kvalitéer via personalen som är utbildade hos mig alla skall kunna det jag står för och förstå kundens värde när dom söker vår expertis.

När visste du att du ville bli frisör?

Min karriär startades nog redan när jag var 7-8 år då jag klippte håret på min lillasyster Janets ponnyhästar hår när vi bråkade om dem. Hade en obsession för glansigt hår, mjukheten och pastellfärgerna på svansarna och än idag kommer jag ihåg hur jag kammade på dem.

Men det riktiga valet att bli frisör var för att jag under min tid på journalistlinjen spelade innebandy i elitnivå.
Skolan krävde mycket av mig så jag valde frisör för att det var praktisk. På det sättet så kunde jag också satsa på sporten. Jag vill alltid ha full kontroll på mina steg så sporten var prioriterat men det hela slutade med att jag gav hårkonsten en chans då jag började praktisera som 16-åring på Björn Axén och insåg att det fungerade bra med skolan.

Vi har sett i Lailas blogg att du fixade hennes hår, vilka fler kändisar har du fixat frisyren på?

Normalt pratar jag inte om vilka jag har fixat håret på, tycker bättre om när de själva berättar.
Men det känns som 2014 är ”instaworld” där alla visar ”all u got”! Listan kan göras lång, men jag kan nämna allt från kungligt hår, Axwells bröllop till mina favoriter Marie Serneholt och Filippa Reinfeldt.

Ryktet säger att du är i Los Angeles, vad har du gjort där?

Jag har jobbat med klienter jag har och haft under min resa mellan 2009-2014. David Hasselhoffs flickvän har även önskat att få håret klippt när jag ändå är på plats..

antonio

 

 1. Har en fråga och undran, vet inte var jag ska skicka den. Hoppas du kan hjälpa mig? Vann tredjepriset träningskläder från Lailas kollektion och hennes träningsbok, Kom i form på 30 dagar, här på bloggen. Kläderna kom men träningsboken har ännu inte kommit trotsat att jag mejlat både Laila och Linda som har hand om det. Jag vill gärna ha boken som utlovats som pris också. Kan du hjälpa mig? Min adress finns ju på Modern Mum.
  Tack för hjälpen i så fall!

 2. Jag vill gärna veta mer om hårförlängningar. Sliter det mycket på håret eller är det ok att göra det då och då? Bör håret får vila emellan? Har sett några skräckbilder på b la Magdalena Graaf som knappt har något hår kvar på huvudet när hon tog bort sitt löshår..
  Vad använder du för märke och är det olika för olika hår? Händer det att du säger nej till någon som vill sätta i hår om du ser att det inte kommer att fungera?

 3. Olivia skriver:

  Kan du tipsa om bra produkter för olika hårtyper? För värmestyling? Hur man får fram sina lockar i självlockigt hår? Vilken borste är bra att använda, själv har jag en svinhårsborste. Är det dumt att använda hårspray om man har torrt hår eller är det ok? Sliter det?

 4. Sofia skriver:

  Jag skulle vilja se många före och efterbilder på dina kunder! Hur många är det som kommer för att göra en drastiskt förändring och hur många kommer för att bara ”fixa utväxten och klippa topparna”.
  Vad tycker du är roligast med ditt jobb? Och det jobbigaste? Tråkigaste att göra?

 5. Jag skulle vilja veta vilka våren och sommarens stora trender är när det kommer till hår?
  Långt, kort, lockigt eller lugg?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..