Varför ska det röjas??

Kit har kommit in i röj åldern!! Och vet man inte vad det innebär så kan ni titta på den här bilden…

image

Det ska röjas och varje pryl i skåpen, lådor ska fram och ligga huller om buller på golvet. Och efter att man har gjort det så är det dax att testa mammas tålamod genom att inte vilja hjälpa till med att städa upp efter sig.

image

Jag avskyr just den där maktkampen som ska utspela sig varje gång när det gäller att göra något som kanske inte är så populärt eller om det gäller att vilja ha något. Men till Kits försvar så är han inte hälften så envis som Liam var, så det finns hopp he he.

image

Sedan så kan man ju inte säga annat än att man blir alldeles rörd när Kit  kommer hem med små presenter som han gjort på förskolan. -Mamma till dig, Kit gjort. Den här lilla fisk/fågeln står nu på köksbordet hemma och Kit visar stolt upp den för alla som kommer och hälsar på.

image

Nu sitter vi och myser i soffan framför en film efter att vi varit ute på en promenad med Brorsan.

image

Nu till en fråga som jag hoppas ni kan besvara. Vad ska man äta till middag? Jag har inga idéer alls och är ganska trött på det jag själv lagar så ge gärna något förslag. kram L

 1. Lee skriver:

  Eftersom dina kids äter fisk så har jag här ett roligt (tycker jag i alla fall…) recept på fiskrätt som ska gå ner av barn. Jag tycker den är suuupergod!
  Ta ett fiskblock och halvtina och skär i cm tunna skivor/bitar.
  Lägg i en skål.
  Blanda 1 dl soja och en bit riven ingefära och häll över som en marinad till fisken. Låt stå i kylen 30 min/1 timme.
  Vänd fisken i ägg och sedan ströbröd (som vanliga fiskpinnar) och stek i smör.
  Ta en 1/2 annanas och mixa till en ”sås”.
  Doppa fiskbitarna i såsen och ät direkt.
  Kan ju ha ris till om man vill ha lite matigare.
  Säg till om du prövar detta! Vore kul att veta. 🙂

 2. Maria skriver:

  ENKELLAGAT!
  Koka makaroner eller fjärilspasta och slå bort vattnet.

  I med en klick smör och kycklingtärningar (t.ex. Salladskyckling).

  Ha i mycket grovmalen svartpeppar.

  Mums!

 3. Om du vill att det ska vara smidigt och gå fort så är väl köttfärssås och spagetti det säkraste kortet och alla ungars favoriträtt. Fin tupp/fågel Kit har gjort ! Att hjälpa till och städa i den där åldern är inte poppis och det blir ofta konflikter . Jag brukade alltid göra något tills. med barnen innan städdax och sen brukade jag föreslå att nu hjälps vi åt med städningen och säga vad var och en skulle ansvara för och för mig funkade det ganska bra även om jag fick städa det mesta. GLAD PÅSK till hela familjen !!!!

 4. Hej

  Middagstips: stek upp purjo, vitlök och färsk bladspenat – mycket bladspenat ska det vara för det krymper ju ihop en hel del när man steker den. Jag brukar ta en stor påse till 4 pers.
  Häll över grädde ( jag har den grädden med 4%, den är tjock och du får nästan späda den med lite mjölk.
  krydda med det du tycker om, lägg ner tärnad lax. ät med färsk pasta. MUMS

 5. agge skriver:

  Nejmen vilken stilig påskfågel 😀 Får man beställa en 🙂 Hälsa Kit att jag tycker att fågeln var den finaste påskfågel som jag har sett i hela mitt långa liv.
  Ha en trevlig skärtorsdag (Kit kommer säkert att visa sin fina fågel för alla påskkärringar som kommer och ringer på. )

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..