Påsk i Trosa!

Jag har aldrig varit i Trosa tidigare men igår så tog vi bilen till ett par vänner i Trosa för att fira påsk och sova över hos dom!

image

Jag blev fullkomligt kär i Trosa så himla gullig! Snacka om bullerbykänsla, det kändes som om Astrid Lindgren skulle kunna ha spelat in alla sina filmer här, och skulle jag haft råd så hade jag köpt några hus här till alla syskonen så att vi kunde bo här på sommrarna och barnen skulle kunna springa mellan husen och leka vart dom ville.

image

Det som är så mysigt är att det finns väldigt mycket bodar/ gamla hus med glass, restauranger, små bed and breakfast hotell, café, konstutställningar, krukmakeri och massa annat spännande.

image

image

Sedan går det en kanal mitt i stan som omges av hus, café och restauranger

image

image

Och vilken sommar dag det var igår, strålande solsken och idag är det till och med ännu varmare, 20 grader vad sägs om det!!

image

Vi har hunnit med mycket på ett dygn här i Trosa

image

Vi har varit på ägg jakt

image

image

Och vi har varit i Marsipan boden och provsmakat choklad och marsipankaniner

image

image

Besökt torget i Trosa

image

image

Lekt på lekplatsen som var väldigt fin

image

image

Ätit en grym påskmiddag, som inte gick av för hackor.

image

image

image

Senast jag åt sill var väl i julas så det var väl dax att inviga våren med det så att man får en somrig känsla i kroppen, och börjar längta till midsommar.

image

Liam var tyvärr inte med oss till Trosa för han åkte med sin kompis Nils till hans familjs landställe i Dalarna.

image

Innan vi satte oss i bilen och åkte hem så fick jag syn på den här skönheten! Jag blev riktigt nostalgisk när jag såg den för det var exakt en sådan som vi hade när jag var liten fast den var blå med orangea gardiner! Då brukade jag skämmas över den och bad mamma stanna en bit ifrån skolan så att ingen skulle se den, sidodörren trillade alltid av när man öppnade dörren så vi var tvungna att hoppa ut igenom bagage luckan bak på bilen. Nu när jag ser den här bilen så fylls jag istället av härliga minnen och en känsla av att jag bara skulle vilja köpa den.
Kram och glad påsk!

 1. Jenny skriver:

  Mariefred är oxå en pärla att hälsa på ! 🙂

 2. Lisa skriver:

  Oj, vad fina bilder. Och vad mysigt det verkar. Jag har inte varit i Trosa på säkert tio år trots att det ligger så nära stan. Kanske dit man ska flytta nu när barnen är utflugna… Var inne på nätet och tittade. Det verkar finnas en del fina hus där. Det blir en tur ner till helgen om det är fint väder.
  Tack för inspirationen Laila!

 3. Nej men Laila… Det var inte första gången du var i Trosa, för jag hörde dig hålla ett spännande föredrag om entreprenörskap på Boman hotell i hamnen för ett par år sedan!
  Hälsar mormor Boman

 4. Kalle skriver:

  Ja visst är Trosa ett paradis. Men det finns ingen kanal! Rätt igenom stan rinner Trosaån, en å (därav namnet). Klassiskt turistfel är att kalla vår vackra å för en kanal.
  Nu vet du och har därmed blivit lite mindre turist och lite mer Trosabo. Välkommen åter! 🙂

 5. Visst är det mysigt här! Snälla, försök att få reda på om sillskålarna.Annars är det synd
  om värdinnan, om alla knackar på och frågar(många känner ju igen huset)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..