Ett hus i vitt

För ett par veckor sedan hittade vi @miasvitahus på Instagram. Fantastiskt fina bilder på inredning helt i vitt.
Vi blev lite nyfikna på Mia och hennes val av att ha sitt hus helt i vitt och kontaktade henne för att ställa några frågor.

1. Berätta lite om dig själv och ditt hus!
Mia heter jag. Nyss fyllda 48 år. Jag och min familj har bott i vårt hus i 25 år i år. Dottern har flyttat hemifrån så nu är det jag, min man och vår 20 åriga son som bor här.
Huset är ett 60 tals hus dom vi totalrenoverade 1989 när vi köpte det och har sedan flera gånger efter det ändrat och gjort om. Mannen är snickare o golv läggare så det är lite enklare att bara fixa när man vill.

2. Är du utbildad inom inredning eller styling?
Jag har ingen utbildning alls inom styling/ inredning. Bara ett otroligt brinnande intresse och läser allt jag kommer åt om inredning. Drömmen är att få jobba med styling och skriva krönikor om det. Och blogga.

3. Hur kommer det sig att det är så mycket vitt, vad tycker din familj om det?
Jag älskar vitt! Min man bara anpassar sig hihi. Han tycker det är ok faktiskt. Han bryr sig inte så mycket om det. Sonen bor på nedervåningen och där han bor finns inget vitt. Han har tegelväggar, skinnsoffa o svart skrivbord.

4. Är det lika vitt i hela huset eller har du någon ”hemlig” del av huset där allt är i massor av färg?
Inget hemligt rum med färg-klickar. Blir stressad av för mycket färg o mönster. Men där min son huserar på nedervåningen är det inte vitt.

5. Hur ofta köper du nya saker till ditt hem?
Lite olika. Handlar mycket på auktioner o loppisar då jag älskar det gamla slitna men även på olika inredningsbutiker. Köper hellre inredning än kläder. Älskar inredning och att flytta om på grejer hemma.

6. Köper du mest spontant eller är det planering som gäller inför varje inköp?
Ingen planering alls haha. Köper när jag känner för det. Helt spontant!

7. Hur lyckas du hålla allt det vita så vitt? Är det inte svårt? Får man verkligen sitta i sofforna?
🙂 vi ligger i sofforna! Inte alls så svårt att hålla allt vitt. Några gånger per år tvättar jag sofföverdragen. Ikeas Ektorps soffor är såå tacksamma och riktigt sköna att hänga i.

miashus4

miashus1

miashus2

miashus3

miahus5

För fler härliga bilder följ Mia på Instagram @miasvitahus

 

  1. Tycker det är himmelskt fint 🙂
    Jag blir också lugn av bilderna.
    Kram Julia

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..