Hälsat på mormor i Kalmar!

Igår så skulle jag och Liam åka till Kalmar tanken var att Liam skulle haka på mig när jag föreläste i Kalmar och att vi i samma veva skulle hälsa på mormor som bor där.

image

Vi hoppade på kalmarplanet som inte var det största planet precis. Jag kan lätt få lite klaustrofobi känsla i små plan, det känns som om man sitter i en sardinburk. Men eftersom Liam var med så var det bara att bita sig i läppen och prata om hur kul det skulle bli i Kalmar när vi var framme.

image

Liam har aldrig haft något problem med att flyga, han flyger ju själv till USA för att hälsa på sin pappa och sin släkt varje sommar. Men sedan det här med Malaysian airways hände så har Liam plötsligt blivit lite rädd. Tyvärr så pratade man ju om det överallt, i skola, radio och på nyheterna så det gick inte att undvika att det slutligen nådde Liam. Jag tyckte då att det var ett ypperligt tillfälle att vi flög tillsammans för att visa att det inte är någon fara, tyvärr så inträffade det som jag helst hade velat slippa. Vi satt i planet och propellrarna drog igång och eftersom vi satt precis vid vingarna så kunde man klart och tydligt se att propellrarna inte var synkade. Och efter att det gått en stund så kom meddelandet, -tyvärr så har vi tekniskt fel, ena propellern kommer inte upp i rätt varvantal. Liam ögon spärrades upp och blev stora som klot och tittade frågande på mig. Efter att kaptenen provat några gånger till med att få igång propellern så stängde han av all el och gjorde ett sista försök men tog då ett beslut att vi alla skulle kliva av planet vilket var en lättnad.

image

I tre timmar satt vi och väntade och tillslut så kände Liam att han inte ville flyga med ner till Kalmar eftersom det tyvärr inte skulle finnas någon tid för oss att umgås riktigt eftersom vi precis skulle komma i tid till min föreläsning och inte hinna träffa mormor mer än en väldigt kort stund.
Så jag satte Liam i en taxi hem, själv fick jag åka till Växjö för att sedan bli hämtad med bil för att åka vidsre till Kalmar. En resa som egentligen skulle ta 50 minuter blev lika lång som en flygning till New York! Men trots det så var flygpersonalen väldigt trevliga och hjälpsamma på alla sätt så stor eloge till dom.

image

image

Framme i härliga Kalmar som väcker mycket minnen från barndomen. Jag bodde i Kalmar från 2 års ålder till 7 års ålder innan jag flyttade till Skåne.
Mormor bor fortfarande kvar i sitt hus och nu i morse tog jag en sväng förbi mormor som blev väldigt överraskad.

image

Jag ringde mormor precis när jag stod utanför dörren och frågade vad hon gjorde samtidigt som jag ringde på dörren.
-Hallå!
-Hej mormor det är Laila
-Hej vad roligt att du ringer
-Vad gör du ( säger jag samtidigt som jag ringer på mormors dörr
– Jag dricker kaffe, oj nu ringer det på dörren….KOM IN ( ropar mormor, jag går in)
Mormor sitter kvar i köket med telefonen i örat när hon ser mig lyser hon upp som en sol och säger i telefonen.
– Jag kan inte prata mer för jag har fått besök
– Det vet jag väl det är ju jag ( säger jag i telefonen och skrattar samtidigt som jag kramar om mormor som i sin tur säger.
– Det vet jag väl men vi får prata senare för nu har Laila kommit!!
Ha ha snacka om kortslutning, vi skrattade båda två åt det senare när mormor hade smält allt och att jag faktiskt var där på riktigt.

image

Mormor fyller 91 år i år och jag hoppas verkligen att jag ärver hennes gener, vi pratade en stund och innan jag begav mig till flygplatsen så lovande jag att komma och hälsa på i sommar med barnen! Härliga mormor svarar som hon alltid gör när jag säger vi ses i sommar. – Ja om jag lever! Och jag svarar som jag brukar, – Ont krut förgås inte så lätt puss!

image

Nu är det dags för mig att gå på planet mot Stockholm see you on the other side!! Kram L

 1. Mona skriver:

  Underbart! Detta gjorde min dag. Kan inte låta bli att le när jag läser 🙂

 2. PML skriver:

  Så rart och rörande med din söta mormor. Fick faktiskt en tår i ögat när jag läste det. Kram till er från en annan yngre mormor.

 3. Cazi skriver:

  Tycker det e så kul med både barns och äldre människors kommentarer och uttryck. Heja din mormor! 🙂 Man får sig ofta ett gott skratt!

 4. Ann skriver:

  Hoppas Liam vågar flyga nu efter det här. Själv är jag flygrädd efter en liten incident för några år sedan. Tar hellre tåget men lite svårt om man ska över Atlanten.
  Så kul att ha en liten mormor kvar i livet som dessutom verkar pigg. Säkert ärver du dessa gener. Andra generationen vet du!

 5. Oscar skriver:

  kan du inte fixa fram Laila kopior, jag vill också ha en Laila flickvän som är så där knasigt skrattig o kul. Folk e så tradiga nuförtiden.
  MEN har ett stort hjärta så klart.
  Ja snyft va fint skrivet.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..