Vem vill vara en irriterad och tjatig Morsa!!

Liam har kommit in i en tidig tonårs slöhet vilket innebär att vad det än är så måste man tjata för att något ska hända. Är det läxor så är det ett himla pust och frust och att det är orättvist för läxor borde inte finnas. Gäller det att gå och lägga sig så är man världens taskigaste förälder som inte tycker att det är ok att man som 11 åring kan få vara uppe så länge man vill på en vardag, eller åtminstone till kl 23. Och sedan så har vi ju dom härliga morgnarna…..

image

Att få Liam att gå upp ur sängen är näst intill omöjligt! Det slutar ju alltid med att man blir irriterad och får hota med att man kommer att bli väldigt arg om han inte går upp nu på stört. Och vem vill vara en irriterad sur morsa??? Inte jag iallafall, man känner sig irriterad hela dagen om man har dragit igång morgonen på det sättet. Sedan blir det ju inte bättre av att man får tjata sig igenom resten av morgonen med – Liam du måste äta frukost nu, sluta kela med Brorsan, du kommer försent till skolan annars. Glöm inte skolväskan och att packa ner dina läxor, borsta tänderna….
Puh… jag blir trött bara jag skriver om det! Men nu till saken, för någon dag sedan så tänkte jag att jag ska minsann få ett Slut på detta och jag sa till Liam på kvällen att imorgon på morgonen så kommer jag bara att säga till dig en gång sedan så struntar jag i det, det är ditt eget ansvar att du ser till att hinna äta frukost, borsta tänderna, packa ner läxor osv och komma iväg i tid till skolan. Liam tyckte att det lät bra för han förstod att det inte är kul att tjata på någon, det enda han bad mig om var att om han inte gått upp ur sängen så ville han att jag skulle kasta vatten på honom eftersom han med säkerhet vet att han verkligen vaknar av det och går upp eftersom det är svårt att somna om blöt. Sagt och gjort när morgonen kom så väckte jag Liam men efter 15 minuter så kom jag in med vattenglaset och kastade det.

image

– Du kastar som en tjej sa Liam och skrattade när han fick vattnet över sig.

image

Kalas fungerade perfekt, Liam gick upp och jag sa till honom att det var dax att äta frukost.
Men där hände något, Liam började gosa med Brorsan och tillslut så var kl 0800 vilket innebär att det är då Liam måste gå för att hinna till skolan. Jag sa till Liam att det var dag att gå till skolan och Liam såg ut som en fågelholk. -Men jag har ju inte ätit frukost än! – Jag vet det men det har du haft 50 minuter på dig att göra, och jag sa till dig igår att jag bara kommer att säga till dig en gång.
Liam blev lite irriterad och gick och borstade tänderna och tog på sig kläderna och gick till skolan.

image

Det gav resultat kan jag säga!! Idag räckte det med att säga till en gång och Liam hade fattat allvaret att det faktiskt är upp till honom att ta sitt ansvar över att komma iväg i rätt tid till skolan samt att ha ätit och packat ihop allt och ta på sig sina kläder.
Jag är så glad att jag tog detta samtalet med Liam för nu kan vi båda vara glada på morgonen istället för att jag tjatar och är irriterad vilket i sig gör att Liam blir sur och arg och Kit åker med på en räkmacka och blir gnällig på grund av oss.

image

Hur har ni det hemma med era större barn? Känns det igen hos någon av er? Kram L

 1. Du är iiiiiiinte ensam om att känna dej som en gammal skiva som hakat upp sej :):)
  Jag ligger och laddar innan jag ens gått upp och målar tyvärr upp djävulen på väggen innan morgonens bestyr ens börjat.
  Men jag tror att det som är det bästa är att försöka att inte curla ihjäl ungarna, utan låta dem stå för sina egna ”misstag” med utebliven frukost, gympapåse eller dyl. Jag har två tonårskillar och jag tror att man curlar killar mer än tjejer konstigt nog.
  Dom skall ju någon gång flytta hemmifrån och om man inte slutar att curla i tid så kommer det bara att fortsätta med att dom kommer hem med tvätten, att man får åka med matlådor hem till dom och så vidare, ha ha ha…….
  Stor kram :):)

 2. Sari skriver:

  Hemma hos oss åker 11-åringen iväg till skolan redan tio över sju på morgonen. För att morgnarna ska fungera så smidigt som möjligt så förbereds gympapåse, skolväska och kläder redan kvällen innan.

 3. sanna skriver:

  Bra gjort!
  Pratade med 8-åriga dottern som också är svår att få upp om vad ni pratat. Jag frågade hur vi skulle göra för att hon skulle komma upp.
  Dotterns svar var ”kasta ett glas vatten på mig också, lova det!”
  Lycka till med allt.

 4. pecawe skriver:

  Istället för att kasta ett vattenglas, ta blomsprutan! Fungerar mkt bra 🙂

 5. Haha! Du e för rolig! Men det blir bättre framåt 20-års åldern!!!!! SKOJA! Kanonbra sätt man vare sej vill eller hinner tjata hela tiden! Urtrist! Bra sätt att få ta ansvar för sina egna åttaganden!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..