Jakten på rätt medicin

Presenteras i samarbete med FASS – en tjänst från LIF – de forskande läkemedelsföretagen

Som ni alla vet kan jag vara lite lätt virrig ibland hehe.
När jag inte tappar bort nycklar, glömmer Kits skor när vi skall ut och resa så tar jag fel på både dagar och tider ibland.
Ni kan ju då tänka er hur det blir när jag skall hämta ut medicin och man kommer till närmaste apotek och så finns inte medicinen på just det apoteket!!
Jättekul när man har en son med sig som känner sig allt annat är pigg och man måste kasta sig iväg till nästa ställe..

I ett nystartat samarbete med FASS här på ModernMom fick jag till min stora glädje lära mig att man superenkelt kan surfa in på FASS.se och i förväg kontrollera om just den medicinen du skall ha finns på det apotek närmast dig eller vilket du i annat fall skall åka till.
Perfekt om du som jag ofta har lite halvbråttom och måste parkera bilen eller släpar på en barnvagn eller annat!
Bara leta upp läkemedlet du skall ha och klicka på lagerstatus så ser du direkt vart du skall åka!

Skärmavbild 2014-08-29 kl. 11.18.30

 1. Frida skriver:

  Jag förbeställer alltid på Kronans Apotek. Supersmidigt att logga in med e-leg/bank-ID. Då ser man precis vad man har på sina recept och sen kan man boka det man behöver och sen får man sms när det är klart att hämta. Funkar jättebra!!!

 2. Anna skriver:

  Tack för ett suveränt tips! gillar FASS, men hade ingen aning om att den tjänsten fanns

 3. Katja skriver:

  Men herregud! Detta är ett resultat av privatisering av apoteken! Det har blivit få kasst! Små förråd och billigaste medicinen får msn idag tack vare moderaterna som ni gör reklam för! Jag har viktiga mediciner och sprutor och aldrig varit så mycket strul som nu! Springer runt och olika namn på samma medicin från gång till gång! Rösta bra!

  1. Det har inget med omregleringen av apoteken att göra att det inte känns som ”ditt” läkemedel finns på lager! Ungefär samtidigt som det hände bestämdes att apoteken skulle erbjuda det billigaste märket av varje läkemedel. Vissa sorter har 15 olika tillverkare, vilket är omöjligt att lagerhålla. Det är kundens val, men vill man ha ett särskilt märke måste man vara beredd att vänta och betala mellanskillnaden själv. Så det spelar ingen roll vilket parti ni röstar på!!!

 4. Lajnda skriver:

  En räddande länk från ovan!
  Har varit runt på fyra apotek i förrgår för att hämta ut min astmamedicin. Blev less när ingen hade den hemma och ”gav upp”. Tänkte kolla senare någon gång, men det brukar alltid bli lite panik när jag bara har en dos kvar hemma.
  Nu har jag hittat den på ett apotek inte alls långt härifrån. Ska åka iväg så fort de öppnar 🙂

  1. Katja skriver:

   Tack moderaterna!!!

 5. Lina skriver:

  Hej! Jättebra tjänst men viktig tråkig detalj är att alla läkemedel inte visas. De som räknas som särskilda läkemedel visas ej såsom starka värktabletter. Då kan man i stället ringa och kolla. Också bra men inte lika smidigt.
  Alla mediciner får inte skickas såsom adrenalinsprutor och starkare värktabletter.
  Men för de flesta är tjänsten kanon. Bra att du skriver om allt möjligt Laila, ser fram emot fortsättningen av idol ! Trevlig Helg alla!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..