Släpp julklappsstressen

IMG_1098

För att slippa ifrån den värsta julklappshysterin bestämde vi oss vuxna för att sluta köpa julklappar till varandra och istället köra tärningsspelet på julafton. Ett otroligt uppskattat inslag som alla ser fram emot.
Vi gör såhär:

Bestämmer en summa som alla skall köpa en sak för. Det man köper skall passa för samtliga personer så det gäller alltså att vara lite finurlig när man skall hitta något som passar både kille och tjej.
Alla lägger upp sina omärkta paket på bordet.
I tur och ordning slår man tärningen och varje gång man slår en 6:a får man ta ett valfritt paket från bordet.
När alla paketen är utdelade får var och en öppna det man har fått och lägga framför sig så alla kan se vad som finns att välja mellan.
Efter det sätter vi en timer på 20 min (vi är 12-14 personer varje jul, tiden kan justeras efter hur många man är)
Igen får man i tur och ordning slå tärningen och får man en 6:a får man ”sno” valfri sak från de andra.
Då det går på tid blir det en faslig hets och vissa saker brukar vara mer populära än andra och flyger över bordet och byter ägare snabbare än kvickt.
När klockan ringer är det slut och du får behålla det du lyckats sno åt dig eller så kan det sluta med att du inte fick något alls.

God Jul!

/Linda Clarenbring

  1. Vi har en annan variant. Alla köper 3 paket. Ett lite dyrare och två billiga helst roliga. Sedan fåran slå tärning och plocka ett paket på 1 och 6. När alla paket är utdelade ( någon kanske är utan) får man öppna och välja 1 sak att behålla av de man lyckats vinna. Om någon blivit utan får den välja en sak av de övriga sakerna som läggs tillbaka (öppnade) på bordet. Ingen blir mao helt utan. Sedan ställs klockan. På 6 får man roffa ett paket och på 1 måste man ge bort en sak. Det är nu det är roligt om man har något riktigt fult eller så som ingen vill ha. När tiden är ute får man behålla de man lyckats vinna eller blivit tilldelad. Skitroligt!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..