Invigning Hotell Skansen på Öland

IMG_0927

Publicerat av: Mia Höglund

Kan inte förstå att jag får vara med på detta roliga. Att än en gång få åka ner och bo på Hotell Skansen på Öland. Helt fantastiskt. Fredag morgon satte vi oss i bilen,  jag och min vän Tina för att ta oss ner till Färjestaden på Öland. Resan ner gick jätte bra trots min noja att köra bil långt..

Vi var framme i god tid innan invigningen skulle börja och hann checka in. Vi fick som första personer bo i rum 706 i nya delen. Den del som invigningen handlade om. Hotellet är ett av de finaste jag vet. Det är min andra gång här och jag kommer bo här fler gånger, absolut! Vill att alla ska bo här nån gång ha ha. Fredrik som är VD är en otrolig man. Han ser hela tiden till att alla har det bra och är mån om att man trivs.
Kl 14 startade invigningen med att ett band spelade bakgrundsmusik på en scen på gräset. Vi blev bjudna på champagne och snittar och det hölls tal och invigningen avslutades med att Fredrik krossade en whiskey flaska istället för klippte ett band. Väldigt trevligt.
Vi fortsatte eftermiddagen med tapas och vin vid ett långbord vi som var inbjudna.

IMG_0794

De som var med var: Gert och Tanja Fylking, Marcus och Terece Almering, Tina Blomberg, Tobias och Jessica Aresköld, My Martens, Åza Brennander, Magdalena Graaf, Marie Herrey, Nina och Tony Hermansson, Mia Engstrand, Sara Peterson.

IMG_0931

Efter dusch och ombyten så samlades vi till middag. Här snackar vi middag. Tre rätter med gudomlig mat.
Pilgrims musslor till förrätt, kalv filé till varmrätt och en special komponerad dessert av Kalle Bengtsson från Sveriges kocklandslag. Till detta goda drycker. Mousserande till förrätt, rödvin till varm rätt och två olika sorter av den finaste romen till desserten.
Gert höll ett strålande tacktal till familjen Norén som äger hotellet.

IMG_0930

Efter middagen blev det kaffe och mer vin hihi. En trubadur spelade och Åza och Marie kände för att vara bakgrunds dansare och så fick det bli!
En sån trevlig eftermiddag och kväll vet jag inte när jag hade senast.
Det här hotellet, Skansen Öland har blivit mitt favvo hotell.
Atmosfären, stämningen, den otroligt trevliga personalen med vd Fredrik i spetsen. Hotellet erbjuder spa med behandlingar, whiskey källare med whiskey provning, även champagne provning, som vi hade förra gången vi var här. Hotellet har en fin utepool och deras mat och frukost är i en klass för sig!

Jag säger till alla jag möter att ÅK till Öland och hotell Skansen för ni blir inte besvikna.
Att jag sen fått tillbringa helgen med de ovan nämnda underbara personerna gjorde inte saken sämre.

IMG_0932

Vi har skrattat och pratat och njutit.

IMG_0902

Rummet vi bodde i var fantastiskt fint.
Sov som en stock.
Frukost buffén är ljuvlig och vi blev även serverade en riktigt god smoothie på morgonen. Mums!!
Ville nästan inte åka härifrån,,, vill stanna på detta ljuvliga ställe.
Längtar redan tillbaka.

Tack Fredrik och övriga för en underbar helg!

 1. Eva skriver:

  Jag och min sambo firade 10 år tillsammans på Hotell Skansen i januari.
  Kan bara hålla med om allt som skrevs om hotellet. Härligt hotell och spa och maten helt fantastisk. Rekommenderar alla att bo där en helg! Vi längtar tillbaka.

 2. Mia skriver:

  Ryggdunk, rövslick och uppvaktning med kändisar för att göra reklam för stället åt ”en vän” i fråga… som alla lever privilegierade liv, ja det var nog kul. Smil framför kameror som ju måste föreviga händelsen. Men skulle du ringa någon av dina ”fina” vänner om du var i nöd? Nej, trodde inte det heller. Med fin champagne i blodsystemet är man ju vän med alla. Skulle aldrig uppmuntra detta genom att åka dit!

  1. Om jag nu är att betrakta som en av de ”fina” vännerna så vill jag bara tillägga att Mia definitivt är en av de människor jag skulle kunna ringa om jag var i ”nöd” och jag är tämligen övertygad om att hon skulle kunna göra detsamma! Hoppas att din dag slutar bättre än den uppenbarligen har börjat. Kram Åza

  1. Olivia skriver:

   Håller med Mia. Om det nu skulle vara ett event (?) för ett fint hotell, varför då inte visa oss bilder från det faktiska hotellet, dess omgivning och mer relevant information som får oss vilja åka dit? Jag struntar blankt i vem som var där och vilka som nu efter en helg helt plötsligt är bästa kompisar. Säljs inga hotellrum på det. Gör om gör rätt.

  1. Mia skriver:

   Olivia, det kommer bilder på hotellet!
   I nästa inlägg. Verkligen inte min mening att detta inlägg skulle bli så stötande..

  1. Hmm, ja det var värst vad oväntat provocerande vår myshelg verkar vara. Det kanske är på sin plats att tillägga att det inte är första gången vi träffas (och inte heller sista) samt att de flesta utav oss har varit vänner sedan lång tid (någon t o m sedan gymnasietiden). Men hade våra blogginlägg handlat om att redovisa hur länge och på vilket sätt vi känner varandra så hade väl inte heller det varit bra. Mer kärlek och vänskap till folket! //Åza

 3. Instämmer på alla plan! Det var en magisk helg med fantastiska människor! Puss fina! //Åza

  1. Mia skriver:

   jaa Åza!!vill tillbaka! Saknar alla!!
   Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..