Nättroll!

Hej på er! Jag känner att jag bara måste lyfta en sak! Under alla år som jag bloggat och instagrammat så har jag fått massa kommentarer som bara går ut på att såga,sänka eller ett försök till att skapa hat! Detta är ju inte något som endast drabbar vuxna utan även våra barn på nätet! Hatet, Mobbingen har flyttats från skolgården till nätet. Det man inte får glömma är att alla kanske inte förstår att det är mobbing dom utsätter den dom skriver elaka saker till. Det är så lätt att slänga ur sig vad som helst bakom en skärm. Personligen har jag inlogg till alla Liams konton när det gäller instagram, youtube och även mobiltelefon. Genom att följa honom och även kolla det han följer så ser jag även kommentarer som skickats från och till honom. Det är klart att man missar vissa saker, men jag har märkt att väldigt många föräldrar inte ens följer sina barn på deras plattformar vilket jag är lite chockad över. Jag har sett så mycket kommentarer från barn till andra barn som är allt från hot till bara elaka kommentarer, och när jag gått in på deras konto så ser de ut att vara hur fina killar och tjejer som helst. Och man skulle aldrig kunna tro att just dom skulle kunna skriva på det sättet. Men det jag då upptäckt är att det är väldigt få föräldrar som följer sina egna barn. Om man ska kunna ha så mycket koll som möjligt så är det viktigt att veta vad ens barn gör på youtube för där har dom oftast ett konto samt instagram och alla andra plattformar som barnet har. Det är också viktigt att prata om hur man uppför sig och vara övertydlig med att bara skriva positiva saker om man ska skriva något över huvudtaget annars behöver man inte skriva något alls! Det finns ju ingen anledning till det! Då har man iallafall gjort vad man kan. Men nu åter till oss vuxna, där det är precis lika vanligt att man uppför sig dåligt på socialamedier. Jag anser att det måste bli en lagändring, det finns ingen anledning till att man inte ska kunna koppla ett konto till en person så att det går att hitta den personen på ett lätt sätt! Varför ska man få vara hemlig på nätet? Ingen får ju ha en hemlig adress om man inte lever under skyddad identitet som det krävs ganska mycket för att få. Så varför ska man inte kunna hitta personer lika lätt på nätet som har konton som det går att hitta på adresser för olika personer på hitta.se. Detta är ett väldigt stort problem som jag anser är viktigare än allt annat då det är våra barn som växer upp i den här tiden och vi som vuxna hänger inte riktigt med och kan skydda våra barn samt oss själva mot hat,hot, och allt annat skit som sjuka människor hittar på. Idag tänkte jag göra upp med ett av mina nättroll då jag fick en kommentar senast för någon dag sedan. 


Marie du har nu under Åres lopp följt mig och jag kan inte hitta en enda positiv kommentar. Varför är du ens inne på min blogg det känns nästan som att du är besatt av mig och måste vara här och vräka ur dig kommentarer för att du själv är så olycklig. Du förstår väl att detta inte är ett normalt beteende och jag säger i all välmening att jag tycker att du borde gå och prata med någon om detta.


 Det du skriver är din egen sanning som du skapar och verkar tro på. Så det spelar ingen roll vad jag säger för du har redan en klar bild på vad du vet är sant. Och det är inte friskt. Och att återkomma till en blogg där man skarpt ogillar personen om och om igen är heller inte friskt och känns mer som stalking vilket heller inte är friskt. Så snälla för din egen skull gå och prata med någon om detta, för den som mår mest dåligt över detta är du. Jag är klar med dig efter detta inlägg och mitt liv går vidare som vanligt och du blev ett inlägg i en större helhet för att visa på att det är viktigt att det sker en förändring lagmässigt i framtiden! Kram på er L

 1. helen skriver:

  Hoppas oxå på en lagändring 😉 det man ej vågar stå för, behöver man ej heller skriva 😉 Många stora kramar från Boden 🙂

 2. Tycker att det är bra att du säger till Laila! Rätt så roligt att ”Marie” ändå fortsätter att läsa din blogg när hon tycker att du är så värdelös mm…
  Fortsätt vara du! 🙂 Avundsjuka kommer alltid att finnas och det är var jag tror Marie är.

 3. L skriver:

  Usch vad ger det för tillfredsställelse att förfölja o hacka på folk på det där viset? Helt sinnessjukt…
  Stor kram till dig, du är fantastisk <3
  GLÖM ALDRIG DET!

  1. Sofi skriver:

   Måller med dig i allt du skriver! Sinnessjuka Marie!

   *puss* och *kärlek*

   1. P skriver:

    Men nu är det ju ni som går över gränsen och kallar henne för sinnesjuk, tror inte riktigt ni fattar det här…just därför blir det ett problem.

 4. P skriver:

  Skulle tro att det är så här: du blev skittrött och asförbannad på Maries ständiga kommentarer, som är elaka och kritiska mot dig, men det kunde du inte riktigt säga, så du täckte upp det med barns och ungdomars liknande problem för att få medhåll, men du var ändå tvungen att hänga ut Marie så att hon förhoppningsvis skulle sluta med sina jobbiga kommentarer, för du vill bara ha medhåll från alla härliga människor här i världen… Men det skulle du ju aldrig erkänna, så varför skriver jag detta? För att jag har lust och tror att jag har rätt.

  1. Eva skriver:

   Men hur lågt kan man sjunka! Att du inte skäms !!

   1. P skriver:

    Skäms aldrig för att skriva vad jag tycker, lite cynisk kanske i just denna kommentar, men ganska nära sanningen tror jag.

  1. Madde skriver:

   Jag tror du skriver detta för att du på riktigt har stora problem. Sök hjälp!

   1. P skriver:

    Haha, nä inga stora direkt, men du verkar ha för mycket fritid, skaffa dig en hobby istället för att leka boggpolis.

    1. P skriver:

     ”bloggpolis”

  1. Uppfriskande kommentar. Tack P!

   1. P skriver:

    Trevligt, då är jag nöjd.

 5. Annika skriver:

  Jättebra att du säger ifrån! Håller fullständigt med dig om att det inte är ett friskt beteende att kommentera på det sätt som signaturen Marie gör, och tyvärr är hen inte ensam. Stå på dig, och strunta dessa personer som inte har förstånd till behandla andra människor med respekt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..