Moyana Corigan!

Nu kan jag äntligen berätta att jag har gått in i ett familjeföretag som tillverkar ekologiska hudvårdsprodukter samt kosmetika! Allt började för 1 år sedan då jag hittade Moyana Corigan på Formex mässan och fick reda på att allt var handtillverkat i Sverige av en familj. Mamma Monica, Madelene och Linda!


Allt började med att Monica läste miljörätt på juristlinjen, hon forskade och upptäckte att ämnen som användes i hudvård var skadliga för både hälsa, djur och miljön. Hon insåg då hur svårt det var att hitta produkter som var fria från skadliga ämnen och ville själv inte använda sig av det utbud som fanns. Dessutom insåg hon att de flesta inte ens kände till att det fanns cancerogena, reproduktionstoxiska och skadliga ämnen i hudvård och smink. Detta var anledningen till att hon tillsammans med Madelene startade Moyana Corigan. De ville erbjuda ett bättre alternativ.


Jag blev nyfiken och köpte lite produkter. Nog för att jag förstod att dom skulle vara bra  men jag hade aldrig kunnat drömma om att bli så positivt överraskad över att deras produkter höll en sådan hög kvalité i jämförelse med andra vanliga ekologiska/icke ekologiska produkter. Då jag blev så förälskad i produkterna och denna viktiga utvecklingen av ekologiska produkter då det finns så mycket farliga ämnen i många produkter, så kände jag att jag ville vara en del av detta och blev en partner i bolaget! Så förra veckan gjorde vi en nylansering av Moyana Corigan då jag har designat om alla produkter så att allt har fått en ny look! Känslan som vi alla ville ha var en mer sexigare och glammigare look då det inte finns när det gäller ekologiska produkter! Bara för att det är ekologiskt så betyder det inte att det inte kan kännas lite glammigt och lyxigt för det!


Alla råvaror är noga utvalda och har ett syfte, tex används arganolja som är rik på antioxidanter, jojobaolja som hjälper till att balansera hudens talgproduktion, nyponrosfröolja som hjälper huden att reparera sig själv, gurkörtsolja som är rik på GLA och ökar hudens spänst.


Vi använder oss även av en naturlig konserveringsmetod där man använder ämnen som utvinns från basilika och lavendel. Produkterna är fria från parabener, phenoxyethanol, citronsyra och petrokemiska oljor som tex mineralolja. De flesta råvarorna är ekologiska, naturliga och ätbara och testas inte på djur.


Vi har två olika serier Independent woman serien ser ni här ovan! Den kommer i fem ljuvliga dofter, i skrubb, hand & bodylotion samt hand & bodysoap! För ett par år sedan hade jag en parfym som hette You Rock som tyvärr inte finns längre, men nu har vi tillverkat en skrubb, hand & bodylotion samt hand & bodysoap i samma doft som You Rock! Det som är så grymt med ekologiska produkter är ju att dom fungerar till flera områden på kroppen då det är så bra innehåll! Så dessa produkter kan både användas i duschen/efter duschen samt på stå snyggt på handfatet i badrummet!Royal är vår andra serie för ansikte och kropp! Denna serie är något jag använder själv varje dag! Ansiktsserum som bl.a. Innehåller 7 exklusiva oljor b la arganolja. Ansiktsrengöring baserad på kallpressad ekologisk ricinolja som även stärker ögonfransarna. Ansiktsvatten baserad på örter från lavendel och ros som lugnar huden samt alovera, fri från alkohol. Ansiktskräm baserad på samma oljor som serumet. Serien består även av ekologisk sulfatfri tvål till händer och kropp samt hand och kroppslotion med doft av rosmarin och citrongräs. Oljorna i alla produkter samverkar för att bygga upp och öka spänsten i huden och tillför nyttiga omega fettsyror, vitaminer, antioxidanter och GLA. Jojobaoljan balanserar talgproduktionen och passar därför både torr och fet hy. Hela denna serie passar även känslig hy.


Denna deodorant är också en favorit då den innehåller kokosolja, potatismjöl, bikarbonat, citron, calyptus och e-vitamin som även har en konserverande effekt. Deodoranten tar bort svettlukt på naturlig väg utan att täppa till, och den är fri från aluminiumklorid och parabener. I stort sätt kan du äta den om det skulle krisa!


Vi har även ett stort sortiment av mineral make up som är baserade på naturliga mineraler från bergsarter och naturleror. Vi blandar inte ut med någonting därför är sminket väldigt rikt på pigment. Våran make up är fri från bismuth oxichlorid. Vi använder även pigmentet från sminket för att färga våra hudkrämer på en naturlig väg. Hela vårt sortiment är veganvänligt förutom att vi aktivt valt att använda bivax och honung i några utvalda produkter. Och anledningen till det är att vi vill gynna bi industrin.


Lippis är vår intensiv vårdande salva för läpparna baserad på bivax och honung. Den funkar lika bra på hudsprickor som man lätt kan få på hälar och andra ställen!


För att fira att vi nu äntligen lanserar nya Moyana Corigan så vill jag erbjuda er läsare 15 procent på hela sortimentet fram tills nu på söndag den 29 januari. Samt så får ni helt utan frakt tills den 1 februari! Skriv in koden LAILA med stora bokstäver i kupongfältet så dras rabatten aromatiskt. Läs mer på vår hemsida! Kram L

 1. Maria skriver:

  Låter spännande och bra ska genast kika. Kommer ni att göra helt parfymfria tvålar sen med? Min mamma är super allergisk mot parfym så hade vart kul att kunna ge henne såna produkter med

 2. Disa skriver:

  Åh, så bra! Här ska testas! Jag fick en allergisk chock mot en medicin för 6 år sedan och efter det är jag hyperallergisk mot någon eller några vanliga ingredienser i hud- och hårprodukter. Jag tål nästan inga produkter alls men dessa ser lovande ut innehållsmässigt!

  1. Laila skriver:

   Testa vår ansiktsserie som är den snällaste för huden, många med känslig hud använder den! Den är helt fri från parfymer och doft! Kram

 3. HelenaH skriver:

  Åh herregud! Jag vill ha ALLT 😅 Har ni så att man kan köpa prover? Skulle vara toppen då min hy är känslig, kram från Köping

  1. Laila skriver:

   Pröva vår ansiktsserie som inte innehåller någon parfym/doft bara dom bästa oljorna. Vi har haft flera personer med problem som älskar dessa produkter. Samt blivit av med finnar /andra utslag sedan dom börjat använda dessaprodukter kram

 4. Elsa skriver:

  Vad kommer priset vara på ungefär?

  1. Laila skriver:

   Gå in på hemsidan och titta! Vi ligger i samma prisnivå som dom flesta ekologiska produkter kram L

  1. Laila skriver:

   Gå in på hemsidan och titta! Kram

 5. Annika skriver:

  Kul! Beställde genast en deo då det är svårt att hitta bra aluminiumfria! Ska bli intressant att testa. Fram för mer naturliga produkter! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..