Se upp så du inte är ute!

Det gäller tydligen att ha lite koll när man skall inreda. Jag läste lite i Expressen Leva&Bo där de hade en artikel om inredningstrender och vad som anses vara ute och vad som gäller för 2017.

På utelistan enligt experterna:

1. De nakna glödlamporna såldes i varenda affär 2016, och det finns knappt ett hem som inte har dem i någon form i dag.

2. Mässing. Trenden med att ha allt i mässing som många haft kommer inte att vara inne längre. Mässing kommer inte att vara ute helt men den ska tonas ned, ha gärna mässing och andra blanka metaller som detaljer.

3. Marmorimitation. Var det något som fick en rejäl comeback 2016 så var det marmor och marmorimitationer. 2017 får det ta ett steg tillbaka, vi tonar ned, även om vi inte lämnar det helt bakom oss.

4. Kalla grå toner. Vita väggar, liksom ljusgrå toner, är det många som har tröttnat på för länge sedan. 2017 går vi mot varmare nyanser som grönt eller varm grå.

5. Fiolfikus (?) Säg det hem som inte hade en fiolfikus hemma, året som gick. Och visst är den vacker, men enligt trendspanarna ska vi 2017 rikta in oss mer på buketter och snittblommor i stället för små träd.

6. Marockanska puffar. Marockanska puffar var något alla ville ha. De fanns att köpa i alla butiker. Men nu är vi trötta på det och vill se något annat.

7. Chevron. 2016 var året då vi såg chevronmönster precis överallt; kuddar, mattor, gardiner och väggar. Men enligt trendexperterna har det nu sett sina bästa dagar. Dags att byta ut.

8. Koppar. Koppar är det många som gillat och lyft fram under året som gått. Det har synts väldigt tydligt i bostadsannonserna. Trenden är inte helt död ännu, men har definitivt nått sin peak.

9. Makramé. I den bohemiska trenden har makramé varit en självklar detalj. Och överallt på nätet har vi kunnat se bilder på folk som har gjort sina egna. Men det har vi tröttnat på till 2017 och kommer nu att plockas ned.

Så ni vet vilka saker som är dags att förpassa till förrådet eller till återvinningen!
Eller. Så gör man precis som man tycker och struntar i trender!

Kram L

ute1
ute2
ute3

  1. 4000mil skriver:

    Men gud vilket slöseri att kasta ut saker som man köpte 2016! Och så ängsligt att göra det pga trend-listor och inte pga eget tycke och smak.

  2. Anna skriver:

    Jag läste den där artikeln också och på något konstigt vis blir jag förvånad varje år (eller till och med säsong!) totalt dömer ut föregående trender. De flesta har ju inte ens hunnit med att något är ”inne” förrän det är ”ute”.

    Det blir liksom stress även i denna del av livet: ”skynda byt ut ditt hem om du vill vara trendig”. Visserligen gör man ju som man vill men de flesta påverkas ju ändå mer eller mindre av inredningshetsen.

    Jag håller med dig, man gör som man vill och struntar i trender! (Fast jag påverkas ändå, och jag älskar inredning hahaha!)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..