Drömmen om Sydafrika och att rädda djuren

Liam har precis lagt upp ett klipp på sin youtubekanal där han vloggar från Skansen där han jobbade under sportlovet. Liam brinner verkligen för djur och en av hans drömmar är att få åka till Sydafrika för att jobba som volontär på olika räddningscenter och filma allt han är med om. Han vill uppmärksamma hur illa det verkligen är med tjuvjakt och att många av våra fantastiska djur inte kommer att finnas kvar mer om det fortsätter som det gör.
De pengar som Liam tjänar på sin youtubekanal genom alla som tittar hans klipp tar han för att betala sin resa och allt annat som mat och boende. Så vill ni vara med och hjälpa till så fortsätt gärna att titta på hans klipp!
Jag och Liam har också skänkt 25000 kr till en organisation som heter The Perfect World Foundation som jobbar med detta och som också kommer att hjälpa till med att visa vart i Sydafrika vi ska så vi hamnar rätt.
Liam är fast besluten om att vi skall bo i tält och laga mat själva vilket skrämmer mig lite men enligt honom så finns det ett räddningscenter som har det på det sättet så det borde vara ok.
Tror detta kommer att bli en fantastisk resa som kommer att beröra alla något oerhört mycket. Samtidigt både upplyftande och läskigt.
Titta gärna på Liams klipp när han är på Skansen, dessa djur har det väldigt bra, blir omhändertagna och personalen älskar verkligen alla djur.
Liam fick göra allt från att förbereda en salladsbuffé till att göra rent i burarna!

Du hittar hans kanal här!

Kram L

liamskansen

 1. Katja skriver:

  Otroligt bra gjort av din son!

 2. Anna skriver:

  Jättefint intiativ av er att skänka pengar mot tjuvjakt!
  Angående Skansen, så vill jag bara göra er uppmärksamma på att det ju inte riktigt är så toppen som det borde. Till exempel så föds det ju björnungar varje vår som de stolt visar upp. Det som dock inte visas upp eller pratas mycket om är att Skansen, eller någon djurpark, kan ta hand om alla de björnungar som tillkommer varje säsong, utan dessa dödas faktiskt sedan. Fruktansvärt tycker jag att man enbart föder upp djur gör att locka besökare, och sedan när de är för stora och inte gulliga små ungar längre, så avlivas de. Bara så att ni och Liam, som verkligen verkar värna om djur, är medvetna om detta. Sorgligt och fel tycker jag… Misstänker att detta tyvärr är likadant på de flesta djurparker. Att rädda djur som far illa eller är skadade och på så sätt ta in dem till en djurpark är jättefint tycker jag, men att föda upp djur enbart för att locka dit besökare är bara sorgligt…

 3. Jag har en son som önskar sig en skäggagam i 7 års present. Han har velat ha en ödla sen han var 3 och nu har vi bestämt att han ska få en. Tänkte höra om det är en bra första gångs reptil? Ni har ju lite erfarenhet 😃
  Kram

 4. Barbro skriver:

  Hej! Vilken fin son du har som värnar om djuren en sån klok och omhändertagande kille passar ju utmärkt att jobba med djur. Önskar honom lycka till. Fint klipp på hans youtube kanal.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..