I annonssamarbete med PURINA

Rätt hundmat till liten hund

Kan alla hundar äta samma mat? En inte helt konstig fundering jag ofta får höra från personer som inte haft hund tidigare. Hundmat som hundmat. Är det inte så?

img_0154.jpg

Nej, så är det inte. Det finns en anledning till att det finns olika sorters hundmat då alla hundar har olika behov.
Förutom storleken på hund så behöver man också se till andra saker som skiljer dem åt. Är det en ras som är mycket aktiv t ex och kräver mycket stimulans och motion behöver man anpassa maten efter det. Kanske hunden behöver gå ner i vikt eller har en känslig mage?

När man köper hund gör man ju det utifrån ens egna personliga tycken och önskemål. En prazsky krysarik som Brorsan är köper man t ex inte för att vara ute och gå i flera timmar, det orkar han inte riktigt med. Vi ville ha en liten hund av den anledningen att vi ville att det skulle vara enkelt att ha honom med oss överallt. Han kan utan problem vara med mig på ett möte, då ligger han i sin lilla väska och sover. Han sover mycket vår lilla hund. Han älskar att ligga nära Liam och Kit, kurar ihop sig och bara myser.
Samtidigt kan han vara ett riktigt energiknippe och fara runt som en liten boll hemma! Och som med många små hundar glömmer han ibland bort att han är så liten och kan bli riktigt kaxig när det kommer en stor hund. Då kan man inte låta bli att skratta lite!

Till Brorsan som förutom att vara liten har en lite extra känslig mage är vi väldigt noga med maten.
Han äter av förklarliga skäl inte så stora portioner och då vill man att han får i sig bra näring i varje portion.
Purina ONE Small Dog är ett hundfoder av hög kvalité framtaget av deras egna experter med hänsyn till små magar, lite slankare kropp, snabb ämnesomsättning och det är även bra för hundar som är lite petiga med maten.
Den finns som både blöt- och torrfoder och säljs i matvarubutiker.

img_0153.jpg

Vad som är viktigt att tänka på om man skall byta hundmat är att hundens mage och matsmältning kan påverkas av de olika produkterna så man behöver vara lite försiktig.
När vi började med Purina ONE Small Dog gjorde vi det genom att under en vecka gradvis blanda hans gamla foder med det nya för att sen öka på mängden av det nya fodret hela tiden. Då kan hundens matsmältningssystem anpassa sig bättre till förändringen.

Det funkade bra för oss och Brorsan och han tycker maten är jättegod!

Kram L

img_0158.jpg

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..