I annonssamarbete med KöKETS BOX

Mysig stund i köket tillsammans med Kökets Box

Jag har väl inte gjort någon större hemlighet över att jag inte är världens bästa i köket. Och om jag nu ska vara helt ärlig så beror det egentligen inte på att jag inte kan laga mat, för det kan jag, om jag verkligen vill. Det är bara det att för det mesta tycker jag att det är så tråkigt. Därför tyckte jag att det skulle bli väldigt spännande när jag fick erbjudande att pröva Kökets Box. Intressant tänkte jag, det här ska jag verkligen ge en chans. Och här ska jag förklara varför:

Kökets Box är en inspirationsbox som man kan prenumerera på för bara 129kr/månad. Boxen kommer hem till dig en gång i månaden och är fylld av 8-10 olika nya eller spännande produkter som följer ett visst tema varje månad. Tex kan det vara fest-tema en månad, bak-tema en annan och grill-tema en tredje. Värdet för produkterna är minst 190kr och i boxen följer det även med ett magasin med tips och recept på vad man kan laga eller baka där ingredienserna som följde med månadens box ingår. Innehållet i lådan är dessutom hemlig tills du fått hem den och öppnar den. Spännande! 🙂

Jag tyckte att detta lät helt perfekt för en sån person som mig, som behöver inspireras till att överhuvudtaget stå i köket, men även för alla er som faktiskt tycker att det är väldigt kul och är intresserade av nya produkter eller tips och tricks om hur man kan använda sig av produkter som redan finns på marknaden i helt nya spännande recept

Idag har jag och Kit testat att baka från ett av Kökets Box recept och jag kan bara säga wow!

Det var Chocolate chip cookies som man skulle fylla med en ny godisprodukt, nämligen Bubs Chokskalle. Ni känner ju säkert till Bubs godis med sina lakrits/hallonskallar, och andra godisar med dubbelsmaker. Nu har Bubs kommit med en choklad som har fyllning av dessa smaskigheter. Spännande och kul med nya smaker. Jag är ju ingen bakmänniska egentligen men det var väldigt lätt att förstå receptet och jag och Kit fick en väldigt mysig stund tillsammans.

En liten kul sak som hände var att mitt under baket så blev Kit lite sugen på att äta lite vaniljsocker fast han visste att han inte fick ta det, så när jag vände ryggen till tog han en tesked vaniljsocker i munnen, trodde han. Det visade sig att han hade råkat ta bakpulver istället. Inte undra på att när jag vänder mig om igen så står han och spottar och det yr bakpulver omkring honom. Det gick bra ändå och ingen skada skedd, men det där gamla talesättet om att synden straffar sig själv skulle kunna passa in här. 🙂

Som en liten tröst fick han istället en lite bit av den goda chokladen vi skulle ha i kakorna i väntan på att kakorna skulle bli klara.

Resultatet då? Jättegott och väldigt kul med något nytt! Dessutom tyckte Kit att det var väldigt roligt att det var just godis som vi hade i kaksmeten och helt ärligt tyckte jag det med.

Nu kan jag erbjuda alla mina följare 50kr i rabatt om man startar en prenumeration där ordinarie pris är 129kr/box. Fri frakt och ingen bindningstid. Erbjudandet gäller till och med den 9 mars. Gå in på Kökets Box för att registrera dig och glöm inte att använda kampanjkoden: LAILA!

Är du också sugen på kakorna vi bakade? Här kommer receptet:

Ingredienser:

 • 2,25 dl vetemjöl
 • 0,5 tsk bakpulver
 • 1 nypa salt
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1 dl mörka chokladknappar
 • 100 g smör, rumstempererat
 • 0,75 dl farinsocker
 • 0,75 dl strösocker
 • 1 ägg
 • 8-10 bitar choklad med kolafyllning

Gör så här:

 1. Sätt på ugnen på 175 grader
 2. Blanda mjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker och chokladknapparna i en skål
 3. Vispa smör och socker med en elvisp i en annan skål. Tillsätt ägget och vispa ihop. Tillsätt sist blandningen med de torra ingredienserna och rör ihop till en deg med hjälp av en slickepott.
 4. Rulla degen till 8-10 bollar. Tryck ner en chokladbit i varje boll och bädda in så det är kakdeg runt hela chokladbiten
 5. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Håll koll på kakorna och ta ut när de fått fin färg

 

Hoppas att ni tycker det smakar lika gott som vi gjorde!

Kram

/L

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..