Latmaskar!

Det finns en sak här hemma som jag irriterar mig på väldigt mycket och det är alla tomma matförpackningar i kylskåp och i skafferi. Ju mer tonåring vi har fått här hemma, desto större har problemet blivit. Men har pratat med syrran som har en 12-årig grabb hemma hos sig och då uppenbarligen inte tonåring ännu, men de har samma problem.

Vad är det som gör att barnen, när de tagit det sista av någonting, lämnar kvar den tomma förpackningen i kylskåpet eller skafferiet. Mjölkkartonger, äggkartonger, smörpaketet eller flingorna. Är det en hjärncell som helt plötsligt gått i ide eller vad händer?

För jag kan bara inte förstår varför man bemödar sig att ställa IN en tom förpackning i kylskåp/skafferi igen när det är lika långt till soppåsen under diskbänken. Jag blir så sjukt irriterad på detta. Jag skrev ett inlägg om detta på instagram förra veckan och det var väldigt många av er som följer mig där som kommenterade detta och känner igen sig. Men det som förvånade mig mest var att det verkar vara en hel del av mina följare där som kände igen sig, fast med sin egen man!!!! What!!!

Skrämmande vittnesberättelser om nästintill tomma mjölkpaket där bara en liten slatt finns kvar så man tror att det ska finna mjölk till kaffet på morgonen. Fruktansvärda berättelser om tomma glasspaket i frysen när man har ett stort begär efter att ta en smygglass på kvällen när barnen gått och lagt sig. Finns ingen rättvisa alls!

Ok, skämt å sido är detta en fenomen jag blir helt fascinerad av. Detta är så konstigt i min värld!

En annan sak som också är helt otrolig är det här med tvätten. Att smutsiga kläder ska hamna i en tvättkorg för att de överhuvudtaget ska få en chans att bli tvättade. Smutsiga kläder blir inte tvättade så länge de ligger utspridda över golvet på rummet, under sängen, i badrummet eller i soffan. Det är steg 1, sen OM det finns en ansvarsfull vuxen som sedan bemödar sig att ta hand om den smutsiga tvätten, så finns det ingen rättighet att klaga på att det tar för lång tid eller ifrågasätta varför ett visst plagg ännu inte har tvättats. Och nu kommer en mycket viktig regel, den som ansvarsfullt tvättar andra familjemedlemmars kläder, den har rätt att tvätta kläder i vilken ordning hen vill och i vilken takt hen vill, det finns inga rättigheter att klaga på detta. Om man som familjemedlem är missnöjd med detta systemet finns det alla möjligheter i världen att lära sig att tvätta själv. Jag lovar, lektionerna är gratis! Eller vad säger ni?

En annan sak som också är konstig är ju det här med alla mindre barn i samband med att man ska natta dem. Detta är inget jag klagar över, mer en sak som är lite märkligt, det slår liksom aldrig fel. Man har haft en hel dag på sig att prata om allt mellan himmel och jord, men just när det är läggdags och ens egen hjärna går på reservbatteriet så ska alla världens problem och funderingar avhandlas. Det är ju jättemysigt, men det kan ibland bli väldigt djupa och komplicerade frågor lite för sent på kvällen för en mamma som själv är påväg in i dvala. Ha ha!

Men som förälder gör man vad man kan, och någonstans kommer det ut en ansvarsfull vuxen som slänger tomma paket och tvättar sin egen tvätt när tonårstiden är passerad. Jag har hört talas om vittnesmål som säger att vissa barn som flyttat hemifrån, när de sedan kommer och hälsar på sina föräldrar igen, har visat överraskande och oanade talanger på både klädtvätt, matlagning, dammsugning och övriga avancerade hushållsarbeten.

Kram

/L

  1. Jag har inte kommit till tonårsperioden ännu men jag är på god väg. Dock inbillar jag mig att så länge man försöker ge sitt barn en sund livssyn, på det här med hur man behandlar andra, att hjälpa till hemma (även om de misslyckas fatalt mellan varven:) ) och i största allmänhet så inbillar jag mig (trots allt tjat, om allt möjligt, bra bordsskick, att städa och plocka undan efter sig och allt det där andra elementära) att det förhoppningsvis i slutändan blir folk av dem också. Man kan bara göra så gott man kan 🙂

  2. 😊Läste ditt inlägg till min tonåring och hon fråga, mamma är du säker att du inte skrivit inlägget 🙂 vi har nämligen det senaste året gått igenom allt detta med tvätt, tomma kartonger och utspridda kläder. Helt hopplöst!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..