Varning för snokar och paddor!

Vill bara varna känsliga läsare först att längst ned i inlägget kommer det bilder på läskiga trädgårdssnokar och slemmiga paddor.

Anton var här häromdagen och lekte med Kit. Vilka blötdjur! Badade precis nästan hela tiden, in och äta glass, sedan bada igen, in igen och titta på Pokémonkort, bada, in igen och spela ett spel på telefonen, bada.

När Liam kom så var mina andra syskon så unga och det fanns med andra ord inga andra kusiner för honom här i Sverige. Han var rätt ensam, men fick vääääldigt mycket uppmärksamhet av alla mina syskon. Så det var väl härligt på det sättet. Mosters och morbrödernas gullegris! 🙂 Men lite tråkigt vet jag ändå att jag tyckte det var att han inte hade några jämnåriga kusiner här i Sverige. Så blev det nästan tvärtom när Kit kom. 4 barn bland mig och mina syskon som föddes på mindre än ett år. Och sen har det ju följt upp med 3 syskonbarn till. Men alla dessa kusiner har så otroligt kul tillsammans, det är väldigt roligt att se. Det var ju det vi alla hoppades på när de var små bebisar, att de skulle ha roligt tillsammans och kunna leka mycket. Och är det något litet jag får klaga på så är det i så fall att det kan bli liiiite för hög ljudvolym bara när alla ses. Men det är väl det öronproppar är till för. 🙂

Är tv:n också på konstant hemma hos er med fotbolls-VM? Som ni ser är fallet så hos oss i alla fall då min finaste är väldigt fotbollsintresserad. Tur för mig att jag med tycker det är rätt kul, men måste erkänna att det är först nu det börjar bli spännande med vilka lag som går vidare i turneringen. Syrran verkade mer intresserad av psyka Brorsan i alla fall. 🙂

Senare på kvällen åkte vi och åt på Beirut Café, hela familjens favoritrestaurang sedan många år. Det känns verkligen som hemma där, som ett extra vardagsrum för oss i familjen. Alla där som äger och jobbar för restaurangen är helt underbara!

Som sagt, känner sig som hemma!

Ok nu kommer ormbilden!

Igår, märkte vi att Ramos stod och skällde och skällde i trädgården mot en speciell punkt. När vi gick ut och kollade vad det var så såg vi att det var en orm som var i färd med att äta upp en padda. Så häftigt att se! Som en naturfilm. Men även om ormen måste ha mat så tycker jag ändå mer synd om paddan. Så lite otäckt var det. Men sen blåser paddan upp sig och blir jättestor och ormen måste då släppa taget då den inte kan svälja paddan. Mycket intressant! Det slutade med att ormen snopet fick slingra sig iväg utan mat.

Först var vi ju oroliga om det var en huggorm, men efter närmare titt så såg vi att det var en snok. Annars är det ju otäckt med huggormar och hundar, det dör ju flera hundar varje år av huggormsbett. Så det hade inte varit så kul att få in en sådan på tomten. Men eftersom det var en snok så fanns det ingen anledning att bry sig om den. Den slingrade iväg sedan. Och paddan lyfte vi också bort, lämnade den en bit bort i skogen, dels för att försöka rädda den, men också för att jag inte vill ha den på tomten då hundarna kan bli sjuka om de slickar på huden. Så, gott folk, lite läskigt men inga djur kom till skada varken tama eller vilda.

Det var allt, från Mitt i naturen med Laila!

Kram

/L

 

  1. Ella skriver:

    Hej! Har gjort allt för att försöka beställa två armband från Rock by sweden men har inte lyckats.. Går det inte att online längre?
    Hjälp 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..