Äntligen tillbaka x 2 och årets hjältar

Hej på er!

Nu är jag tillbaka igen, x2. Dels har jag äntligen kommit hem igen till min älskade Kit efter att ha varit borta från honom i flera veckor när vi åkte till USA. Men jag har även tagit en liten bloggpaus som ni har märkt. Men nu är det full rulle igen på många sätt.

Vi reste ju från ett oerhört hett Kalifornien, för att komma hem till ett nästa lika varmt Stockholm. Trodde inte att jag skulle uppleva värmen hemma i Sverige så jobbig, men det är ju annat också när man bor i hus som inte är gjorda för så varma dagar under en så lång tid. Det är varmt och svettigt hemma, och särskilt är det ju jobbigt att sova på nätterna. Lägg då till att både jag och Korosh är sjukt jetlaggade. Det var länge sedan jag hade svårt att ställa om tiden på detta sättet, vet inte om även det beror på värmen. Känner att jag nästan är i fas nu, men oj vad lång tid det tagit.

Trots värmen då man helst bara vill ligga i poolen och bada så har jag och Kit ändå hittat på några utflykter under veckan.
För några dagar sedan var vi på Skansen. Alltid lika mysigt där. Och Kit ville självklart in och titta på lemurerna. Så fina!

Alltså jag smälter, dessa vackra ögon på min fina kille!

Se men inte röra är det ju som gäller hos lemurerna som man kan komma väldigt, väldigt nära ibland.

Hmmmmm….. skön ställning. Inga bekymmer här inte om man känner att man vill sitta mitt i gången och chilla lite.

Roligt att Kit också är så stor nu att han börjar uppskatta alla andra fantastiska saker på Skansen förutom alla djuren. Vi passade också på att kika in i massa bodar och hus och lära oss om saker från förr i tiden.

Inne i en bod så fanns det däremot något lite mer modernt som jag blev så imponerad av. Det var en tjej som satt där som satt och gjorde urballa presentkort för hand.

Har ni sett, vilket otroligt fint arbete hon har gjort med dessa korten.

Finns kort som passar alla typer av personligheter.

Oerhört fina kort! Missa inte detta om ni är på Skansen nu i sommar. Om man fick ett sådant kort kommer man ju alltid spara det. Helt fantastiska!

Liam är fortfarande hos sin pappa i North Carolina och det verkar som att han har det helt fantastiskt där. Han har bland annat försökt sig på att surfa lite mer där och fått lite lektioner också. Han älskar att spendera sina somrar i North Carolina då han har en hel drös med kusiner som är ungefär i samma ålder och en stor härligt släkt han passar på att hänga med.

Imorgon är det Liams födelsedag. Han fyller 15 år imorgon. Det är helt otroligt! Tyvärr så har jag trots att det gått 15 år nästan ännu inte lärt mig att det är den 22 juli han fyller år. Av någon anledning så får jag alltid för mig att det är den 23 juli eftersom han var beräknad att komma den dagen men föddes dagen innan. I min sjuka hjärna har det då emellanåt blivit kortslutning och jag har rört ihop dagarna och tänkt att det var den 22 han var beräknad och den 23 han föddes. Hur svårt kan det vara undrar jag!!! Mother of the year som har svårt att komma ihåg vilket datum det är ens förstfödda barn fyller år. Men nu är det inlagt i kalendern i telefonen i alla fall så nu kommer jag definitivt inte glömma!

När vi var i USA och även nu sedan vi kommit hem har vi precis som de flesta av er andra följt rapporterna om de bränder som härjar runt om i Sverige. Och det har varit och är riktigt illa på sina håll. Vilket otroligt arbete alla våra brandmän, militärer och andra frivilliga gör i detta. Allt från att släcka bränder till att bistå med mat och husrum till personer som blivit evakuerade men också hjälpt till med markservice, kommit med kaffe, mat och allt annat. Vilka hjältar! Men även hjältar behöver kunna bli avlösta och få vila för att fortsätta arbetet, samtidigt som de behöver förstärkning. Så härligt att höra då att vi får hjälp även från flera olika länder runt om i Europa. Just nu bland annat är det påväg 139 polska brandmän och 44 brandbilar i konvoj upp genom Sverige till de områden som behöver mest hjälp. Och mer hjälp ska tydligen vara påväg. Fantastiskt att vi kan hjälpas åt länder emellan på detta sättet när det är krisläge och katastrof. För det är verkligen en katastrof detta!

Så till alla er som kämpat och fortsätter kämpa där ute på så många olika sätt! Ni är hela Sveriges hjältar!

(Bilder lånade från DN.se)

Nu hoppas vi att det kommer regn och att man snart lyckas släcka bränderna.

Kram

/L

  1. D skriver:

    Varför köper du inte bara en portabel AC, du har väl råd med det liksom?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..