Badpojkar, Yasuragi och sjukstuga!

Hej på er!

Här har det varit ett par intensiva dagar. Det började med att Kits kustin Anton var förbi här i helgen och badade och busade. De hade som vanligt väldigt roligt. Först var det en massa bad i poolen hemma hos oss. Tänk att det är så roligt att bara hoppa i vattnet hela tiden.

Sen var det lite paus inomhus för lek och mat, och efter det ville barnen bada lite till. Men den här gången åkte vi till Kottlasjön istället. 

Härliga badpojkar! Bästa sommarlovet! Bad, bus och lek!

Två små vattendjur! Det växer snart ut simhud mellan fingrar och tår på dessa killar tror jag.

Tanken var ju att Anton skulle sova över hos oss och syrran skulle hämta upp honom dagen efter. Men när vi sedan ska äta middag på kvällen så börjar Anton klaga på att han fryser. Konstigt tyckte jag då det var väldigt varmt både inne och ute. Så jag tog tempen på honom. 39 graders feber. Ringer syrran och berättar för det första man tänker på är ju om han fått värmeslag. Men han klagade också på lite ont i halsen och att det sved i ögonen så vi konstaterade att det nog bara var en hederlig förkylning. Så det var bara för syrran att åka och hämta Anton. Det var lite synd. Dagen efter fick jag rapporten att han var frisk som en nötkärna igen.

Nästa dag bestämde jag mig för att åka ut till Yasuragi med Kit. I normala fall får ju barn inte vara där utan det är bara ett ställe för vuxna, men på sommaren har de även aktiviteter där för barn. Jag har varit här flera gånger innan både privat och på konferenser och fester så jag känner väl till detta stället. Det är väldigt fint och bra. Men nu hade de fräschat upp det hela ytterligare med fler källor mer mysigare stämning. Helt klart ett lyft!

Vi sov även över, men man kan ju också välja att bara vara där över dagen, då är det inte lika dyrt. Vi har badat i kalla ”källor”, varma ”källor”, vi har skrubbat oss och vi har myst och simmat i ”grottor”. Vi sov som sagt även över, och i paketet så ingick det en god middag på kvällen. Kit älskade maten. Dagen efter fick Kit gå sushiskola. Han hade stor inlevelse när han fick göra sina egna rullar. Han var faktiskt väldigt duktig måste jag säga! Så det ska vi försöka göra hemma tillsammans någon gång.

Men när vi sedan kom hem så tog det inte så lång tid förrän Kit började klaga på att han frös och inte kände sig så bra. Då tar jag tempen på honom och det visar sig att han hade 39,5 graders feber. Blev rätt dålig sedan av febern så jag bäddade ned honom med kalla handdukar och lite febernedsättande. Kunde inte låta bli att skicka ett ironiskt sms till syrran med denna bilden på Kit där jag skrev: Tack för presenten! 🙂


Syftar som ni säkert förstår på att det troligast var kusin Anton som smittade Kit. Inget kul att ha feber när det är så varmt ute. Men nu är han nästan frisk igen. Skönt! För jag håller nämligen på att planera en liten överraskningsresa som jag och Kit ska på. Håller tummarna att han blir helt frisk snart och det blir av. Ska berätta mer sedan.

Alla som besöker Yasuragi får en slaggs kimmono/morgonrock i bomull som är hur skön som helst. De har till och med i små barnstorlekar nu på sommaren. Kit älskade sin. Han älskade den så mycket att det är i stort sett det enda plagg som han vill ha på sig just nu här hemma. Söt!

Vi måste bara prata om vädret en kortis. Bara lite. Är det fler än jag som följer väderleksrapporten slaviskt? Jag trodde aldrig att detta skulle komma från min mun, jag som är värmedyrkare av rang, men det räcker liksom lite nu. Lite mer ”vanliga” sommartemperaturer hade varit skönt ett tag nu. Och framför allt regn! REGN! I massor. Verkar som att det kommer komma en del regn i helgen. Bra! Hoppas att det blir så nu bara.

Ha en fin kväll!

Kram

/L

  1. D skriver:

    Kan inte riktigt se nånting av Niclas i Kit, kan du? Eller du kanske aldrig svarar på frågor…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..