I annonssamarbete med DIREKTO

Hur bra koll har du på räntan?

Hur vet man egentligen att man som låntagare verkligen får marknadens bästa ränta? Det är svårt. För om man ska jämföra flera olika bankers ränta och villkor måste man göra en låneansökan till varje bank man vill jämföra med. Det innebär i sin tur att varje bank måste göra en egen kreditupplysning på dig. Ju fler kreditupplysningar som tas, desto mer riskerar man att påverka sin kreditvärdighet vilket i slutändan påverkar lånevillkoren hos bankerna och andra kreditgivare.
Visste du att ca 70% av alla svenskar mellan 25-55 år har eller funderar på att ta privatlån. Man ska alltid låna med försiktighet och anledningarna till att man behöver låna är lika varierande som antalet olika bikinimodeller på Cobacabana. Men det som är gemensamt för ALLA som redan har ett lån eller funderar på att låna är att ALLA vill ha den lägsta möjliga räntan.
Många som redan har ett privatlån, tänker inte på att man kan undersöka om man verkligen har marknadens bästa ränta. Att man faktiskt kan göra om lånet, med samma betaltid men med lägre ränta.
Det är också väldig vanligt att man har dragit på sig många småkrediter, några avbetalningar här och där till olika låneinstitut där räntorna blir betydligt dyrare per månad jämfört om man skulle ha samlat alla krediterna i ett och samma lån hos endast en långivare.
Så hur gör man då? Det låter ju skittråkigt och krångligt med räntor. Man somnar ju bara man hör ordet ränta. Om du känner precis som jag inför sådana termer så har jag ett grymt tips om hur du kan få hjälp att kolla upp detta. Direkto är en låneförmedlare som samlar de bästa bankerna under sig och hjälper dig att jämföra bankernas räntor. Du gör det enkelt online på deras hemsida, du får oftast svar samma dag och det är heller inget som är bindande. Hittar du sedan ett alternativ som passar dig, kan du sedan välja att gå vidare med din låneansökan.
Men framför allt, det görs bara EN kreditupplysning. Direkto är ingen bank, de förmedlar endast olika bankers lån. De tar inget extra betalt av dig så det finns inga dolda kostnader. Gå in på Direktos hemsida och läs mer om hur enkel deras tjänst är.
Kram
/Laila

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..