Sammetsstolar och höstmys

Har länge älskat möbler med sammet eller sammetsliknande tyg, även kuddar och gardiner. Just därför är det ett inredningsmässigt himmelrike för en sån som mig med tanke på att det finns väldigt mycket i butiker just nu i alla möjliga färger. Vill då passa på att visa er mina underbara sammetsstolar, soffa och fåtöljer jag har här hemma. Då jag tidigare visat möbler eller andra detaljer från mitt hem kommit massa följdfrågor vart jag köpt dessa så ska jag försöka skriva ut vart allt kommer ifrån redan nu så slipper ni undra.

Är så mysigt nu när det är lite lagom höstruskigt ute och man kan tända upp en massa ljus överallt. Blir så härlig känsla och känns som att vi också nu äntligen börjar komma iordning här hemma i vardagsrum/köket.

Vi har en öppen planlösning här, ni minns kanske inte detta men här har det varit flera små rum och sett helt annorlunda ut tidigare innan renoveringen.

Är så nöjd med hur allt blev. Här hänger vi och umgås hela tiden, verkligen hjärtar i vårt hem. Soffan som vi har är från Bolia och heter Mr Big med färgen Royal Blue. Väldigt skön att sitta i och härligt sammetslen. De guldiga kuddarna i soffan kommer från Jakobsdal.

Fåtöljerna vi har kommer från Shangtil Design och är svarta. De har så himla mycket snyggt där så jag blir galen. Matstolarna kommer också därifrån fast jag och Korosh designat dem tillsammans med Shangtil Design.

Matbordet har vi också designat själva, specialbeställt ett underrede och sedan låtit Plan B Design hjälpa oss att göra en bordsskiva inklädd i svart fuskläder med nitar på runt om. Kul att kunna ha något helt unikt som ingen annan har. Riktigt snyggt blev det med.

Lite småfix är ändå fortfarande kvar innan vi enligt mig är helt klara. Jag har köpt tyg i samma färg som de enfärgade guldkuddarna som jag ska sy upp gardiner av. Vill ha lite mer färg på väggarna och tror det kommer bli riktigt bra. Väntar också på nya mattor från Frejas boning även de har samma färg/ton som kuddarna och det känns som att det kommer knyta ihop säcken. Eller sätta pricken över i som man också kan säga. Kommer visa detta för er i ett annat inlägg så snart det är klart.

Vi har ju inte så mycket köksskåp här hemma så vi har köpt ett vitrinskåp också, både praktiskt och snyggt.

Hittade det här helt underbara skåpet från Nordal Interiors och har riktigt snygg stilren industriell design.

Apropå Nordal så har vi även köpt en bokhylla från dem. Först tänkte vi ha även det i vardagsrummet men när vi väl fick det så tyckte vi att det var som gjort för vårt badrum. Så nu använder vi det som ett slaggs öppet badrumsskåp istället. Tycker det passar perfekt in i badrummet.

Ja, ni märker att jag gillar mörk inrednings. Många kan vara rädda för att använda för mörka detaljer, men det känns inte alls mörkt eller dystert som man kan tro. Tvärtom så upplever jag en större livfullhet, dramatik och kontraster som kanske lite motsägelsefullt samtidigt skapar en väldigt harmonisk känsla. Våga mera mörk inredning säger jag. Och ha massa levande ljus, man kan nog nästan aldrig ha för mycket levande ljus.

För min del är det dags att sova, hoppas ni haft en fin dag, önskar er alla en god natt.

Kram

/L

  1. Hej Laila,
    Helt galet snyggt alltihop 😊 undrar egentligen bara om mattan du har vid soffan? Är på jakt efter något liknade o din va sjukt snygg, vart kommer den ifrån 😁 kramar

  2. Gillar verkligen hur ni har inrett, helt i min smak, inte så många som vågar den mörka inredningen, själv har jag hållit fast vid så länge jag kan minnas, så mycket mysigare än det kalla och kala vita som så många har 🙂
    AM

  3. Älskar också mörka möbler, det ger en såå varm och ombonad känsla, men är för lat för att damma ofta så har valt ljusa haha!

  4. Så snyggt! Jag gillar också mörkt samt färg och tycker att många hem som allt bara är vitt vitt är så tråkiga och opersonliga

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..