Kalas, lösa tänder och svindyr sockervadd…

Hej där! Hur har din helg varit? En helg/vecka med maskerader, festligheter, bus eller godis är nästan slut. Men det är också en helg att tänka lite extra på alla de nära och kära som inte längre finns bland oss. Kanske har du som så många andra besök en grav eller minneslund och tänt ett ljus för någon. Det är fint tycker jag dessa kontraster så mycket lek och glädje blandat med sorg, saknad och eftertanke. Precis så som livet är. Själv har jag inte besökt någon kyrkogård. Min mamma ligger i en minneslund och var noga med att säga till oss syskon att det var där hon ville ligga men att vi aldrig skulle känna det som ett tvång eller plikt att gå dit. Att vi skulle göra det som kändes bäst för oss.

Så för min del tänder jag ett ljus framför ett foto av min mamma då och då. Hur mina bröder gör vet jag faktiskt inte men vet att syrran då och då går in i kyrkan och tänder ett ljus där. Vi har alla våra sätt och inget är rätt eller fel.

Så som kontrast till det här med saknade nära och kära tänkte jag och Kit åka in till Gröna Lund på fredagen. Kit var taggad och ville att jag skulle sminka honom som ett skelett. Väl framme köpte vi åkband och betalade entré och slogs av att det var sjuuuukt mycket folk. Har nog aldrig sett så mkt folk på Grönan någonsin. Vi gjorde ett tappert försök att ställa oss i kön till Olustiga huset. Långa väntetider men rolig underhållning i kön av läskiga varelser/clowner.

Men efter 30 min utan att ha kommit så långt så orkade inte mitt lilla spöke längre och var mer sugen att åka vanliga karuseller. Så vi gick ut kön och kollade in de andra attraktionerna och inser att det är ca 60 min kö till Kvasten, Vilda musen mm. Då ville varken Kit eller jag vara kvar längre. Kit fick en sockervadd som blinkade och sen gick vi hem. Det blev en dyr sockervadd, ca 700kr kostade den om man räknar in entré och åkband. Ja ja, man har väl lärt sig till nästa gång. Inte gå på Grönan en fredag (halvdag) i höstlovsveckan. 😄

Men vi var inte ledsna för det, för vi hade nämligen ett ettårskalas att se fram emot dagen efter. Kian fyllde ett år och det skulle såklart firas. Kian är Isabelles son och Isabelle är Kits gamla barnvakt och hennes mamma har det familjedaghem där Kit gick. Hon har funnits i Kits liv sedan han själv var ett år och är fortfarande en stor del av familjen.

Vi började prata en massa minnen från när Kit och Liam var små och då visade Isabelle mig en massa bilder och filmer hon hade som jag inte sett. Så roligt! Kolla in den här sötnosen!!!

Vi hade en jättemysig lördag och vet ni vad, plötsligt hände det! Den där envisa tanden lossnade.

Den här tanden har varit väldigt lös jättelänge men ingen har fått dra ut den. Det här har varit en känslig historia ska jag säga så det var då för skönt att den äntligen åkte ut!

Nu ska jag fortsätta att njuta av det som är kvar av den här helgen, solen skiner och det är nog läge för en skön höstpromenad med hundarna.

Ha en fin dag!

Kram

/L

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..