Hundkurs

Hej på er! Hoppas att ni haft en skön lördag.

Måste börja med att be om ursäkt för att jag inte har bloggat på ett tag då det har strulat lite med tekniken för mig här hemma. Men nu är allt bra igen.

Idag har vi varit på hundkurs med vår lilla Ramos. Vi kände att det verkligen behövdes. Det var väl på tiden kanske du tänker eftersom vi tidigare haft problem med att han tuggat sönder så mycket här hemma. Men nej, idag var det helt annan fokus.

Vi har nämligen haft ett växande problem med att gå promenader med Ramos. När vi möter andra hundar så skäller han och drar i kopplet och till och med rest lite ragg. Inte ok, och vi har försökt få honom att sluta med det men kände tillslut att vi behövde lite hjälp. Han är ju inte elak och bits eller så, men det beteendet är inte ok tycker jag.

Eftersom det skulle vara andra hundar med på kursen ska jag inte sticka under stolen med att jag var lite orolig att det skulle skälla som bara den. Men han var superduktig och skällde inte någonting. Kursen var jättebra och vi känner att vi verkligen fått med oss verktyg hur vi ska göra för att han ska sluta med sitt beteende.

Fick sms från syrran idag som hade varit och sett A star is born. Och hon var helt lyrisk, och skrev att det var den bästa film hon sett på länge. Har ni sett den? Har hört från fler att den ska vara så himla bra men har inte hunnit gå och kolla på den själv än. Det enda som gör mig lite tveksam att gå är syrrans mening i smset där hon skrev så här: Jag grät så mycket på slutet att jag till och med fick sådan där ryckig gråtandning.

(Bild lånad från astarisborn.net)

Här har vi en stor skillnad mellan mig och syrran. Jag hatar att gråta, tycker inte om sorgliga filmer. Då ser jag hellre på riktiga skräckfilmer med en eller annan styckmördare. Fy, att plåga sig så att man gråter, jättejobbigt! Men syrran hon älskar att plåga sig själv. Ääääääälskar att gråta till filmer. Kan sätta sig ensam hemma med en riktgt sorglig film om hon känner att det behövs gråtas lite, sitter där och gråter och gråter och tycker att det är såååå skönt. Hur kan man plåga sig så, det är en gåta. Men hon tycker likadant med mig vad gäller thrillers. Det klarar hon inte av. 🙂 Så lika ibland men ändå så olika. Hur är du? Vill du bli skrämd eller gråta?

Håller även på att kika igenom telefonen på lite bilder från våren och sommaren då vi spelade in Lailaland. Nu är allt helt färdiginspelat och om en dryg vecka är det premiär. Jag ska lägga upp en inlägg imorgon med lite bakom-kulisserna och lite teaser om vad som kommer dyka upp under kommande säsongen så kolla in på bloggen imorgon igen.

Önskar dig en fortsatt fin kväll!

Kram

/L

 1. Inte specielt bra film, och inget att gråta över 🙂 Musiken var bra, men innehållet i filmen…. njaaa… Skulle knappast se den en gång till…

 2. Cecilia skriver:

  Underbar film! Varför? Jo en kemi mellan Bradley och Lady Gaga som sällan skådats 😍
  Bara historien bakom är ju häftig, att Bradley tog sånglektioner i 18 månader och var den enda som trodde att Gaga skulle passa utmärkt i sin roll. Han fick övertala övriga inblandade trots att hon skådespelat i American horror stories. Så lite fulgråt kan du nog stå ut med 😉 Sam Elliott är ju med också, söt liten gubbe.
  Gillar för övrigt alla genrer förutom svensk thriller 👎

 3. Anna skriver:

  Men nej, inte sevärd alls. Urtråkig film. Men soundtracket är fantastiskt!

  1. Ja flera av låtarna har jag hört, de är fantastiska.

 4. A Star is born – ABSOLUT bästa filmen jag sett.

  o det från absoluta början till slut ..!

  Du måste .. 😉 <3

  1. Kul att du tycker det, vi får se om jag vågar pga av gråtrisken jag hört talas om.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..