Premiär av Lailaland

Så var dagen äntligen här, idag är det premiär av Lailaland säsong 2. Ni får fortsätta följa med mig och Liam i vardagen och allt som händer runtomkring oss. Lite buss, lite bråk, massa humor men också en del allvar.

I kvällens avsnitt pratar jag lite om en sak jag inte riktigt orkat dela med mig av tidigare men som jag vet med säkerhet att jag är långt ifrån ensam om att varit med om.

Innan vi fick Kit var jag gravid. Tyvärr slutade den graviditeten med ett missfall. Det var en väldigt jobbig tid som också blev utdragen. Jag fick ta tabletter för att skapa utdrivning av fostret och när det sedan inte lyckades helt så fick jag infektion och fick också åka in på operation och skrapas.

Under hela den här tiden så spekulerades det mycket om ifall jag var gravid, efter missfallet fick jag flera gånger raka frågor på om ifall jag var gravid. Detta var mitt under Idol med inspelningar och presskonferenser. Frågan återkom ofta och jag sa som det var att jag inte var gravid. Men varje gång frågan kom gjorde det väldigt ont.

När jag skulle opereras var rädslan jättestor att någon på sjukhuset skulle känna igen mig och kontakta pressen. Det hade ju hänt förut.

När jag gjorde en ultraljudsundersökning på gynmottagningen på sjukhuset för att se om hela fostret kommit ut var det någon som sett mig och tipsat pressen. Varpå jag strax efter fick frågan om jag var gravid.

Det var fruktansvärt jobbigt, jag hade precis fått reda på att jag hade rester kvar som skulle skrapas.

Jag ljög inte för jag var inte gravid, men jag ville inte säga att jag precis fått missfall. För jag visste att jag inte hade styrkan att vara stark då, att möta alla frågor, se löpsedlarna.

Jag hade ett enormt stöd av mina närmaste, mina medsystrar i detta. Modiga vänner och syster som ställde upp som jag kunde lita på och prata med. För många är vi som varit med om liknande sak, att förlora ett efterlängtat barn. Vare sig det är tidigt eller sent i graviditeten är smärtan djup. Och även om jag visste att jag kunde prata med min syster och mina vänner så var det inte så ofta jag gjorde det. Det var för jobbigt. Jag jobbade på istället, mer än någonsin, bet ihop och log och fick allt att verka så bra. Och på utsidan var det ju bra, men annat var det på insidan och det tog lång tid att må bra igen.

Jag vet att ni är flera som varit med om liknande sorger. Och ibland inbillar jag mig att sorgen kanske blir svårare att bära eftersom vi aldrig pratar om detta. Man vill inte säga att man fått missfall, det är tabu på något sätt. Jag tror att det är viktigt att vi vågar prata mer om det här, när man orkar. Vare sig det är när det har hänt eller långt senare. För det är väldigt lätt att som kvinna klandra sig själv, att tro att man på något sätt orsakat detta, att det är något fel på ens kropp och att man känner sig misslyckad som kvinna fast man självklart inte är det. Men när man orkar prata, vågar, så märker man att man är inte ensam. Att fler än man tror varit med om liknande och i det kan man sedan hämta styrka och kraft istället.

Tack alla ni som under dagen delat med er av era egna berättelser, upplevelser och tack för alla fina kommentarer på mitt Instagram. Önskar jag kunde ge er alla en stor stor kram.

Ni ser programmet på TV3 ikväll kl 21.00 och det kommer vara två halvtimmes program efter varandra. Så förhoppningsvis blir ni som tyckte avsnitten var för korta förra säsongen lite gladare.

Men om du inte vill vänta till kl 21 kan du redan nu se programmen på Viafree. Klicka på nedan länk:

https://www.viafree.se/program/reality/lailaland/sasong-2

Eller på Viaplay, då klickar du på denna länken istället:

https://viaplay.se/serier/lailaland

Önskar er alla en fin kväll

Kram

/Laila

 1. Stina skriver:

  Fina modiga Laila ❤ Heja dig!

 2. Helen skriver:

  Fantasiskt så öppet du delar med dig 😁 tror oxå d behövs pratas mer om 😊 ni är underbara allihop 💖 kul att ni har bättre kontakt med pappa/ morfar ❤ det lyser kärlek om er alla 💚 kramar från Boden 💜

 3. Nina skriver:

  Hej, kollade på Lailaland igår,vilka bra avsnitt och ni är härliga ni 🙂
  och Liam, han verkar vara en så godhjärtad, rolig och underbar kille. Tack för att ni bjuder på er själva <3

 4. Marie skriver:

  Vilka härliga avsnitt!
  Såå ledsen för din o Korosh skull vad gäller bebis. Måste vara jättejobbigt att alla frågar hela tiden (har själv varit i samma sits) och sen media på det som är så okänsliga 😦
  Jag har typ slutat köpa ”skvallertidningar” nu när nästan alla bloggar för där får man iaf. veta sanningen.
  Jag kan bli sur när jag går förbi tidningshyllan o ser nån tidning med nåt som jag vet inte stämmer (för då har jag redan läst ”sanningen” på bloggen)
  Har flera ggr funderat på om jag som läsare kan anmäla en tidning/media för detta? Tycker det är rent ut sagt för jäkligt hur dom vinklar storys så dom ska bli smaskiga för oss att vilja läsa.
  För mig har det motsatt effekt 😏

  Ska bli spännande att följa dig o din familj på tv nu. Kommer det alltid vara dubbelavsnitt eller var det bara igår?

  Kram!

 5. Jag är pensionär och jobbat många år inom media. Har följt dig och måste säga. Att du är grym, helt underbar familj önskar er. All lycka
  Med era planer kram och ha det gott💞

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..