God Jul!

Godmorgon och God Jul önskar jag att ni alla har haft det hittills.

Vi har mest faktiskt tagit det riktigt lugnt, bara umgåtts och myst här hemma. Så otroligt skönt måste jag säga.

På julafton var vi hemma hos oss med Liam och Kit. Korosh föräldrar och syskon samt min syster Linda hennes man och deras Anton. Alldeles lagom antal.

Korosh mamma hade bakat struvor som var himmelskt goda som vi alla gick och åt på hela tiden så florsockret yrde i huset. Tomten kom också på besök. Det var ett ordentligt stort skägg han hade odlat detta året.

Kit och Anton var båda väldigt glada över det som fanns i paketen och tomten fick en stor kram. Eftersom tomten inte hinner dela ut alla presenter så bad han Kit och Anton om hjälp att dela ut resten av paketen som låg under granen. Det gjorde de gärna. Kit tror tyvärr inte på tomten längre men eftersom Anton fortfarande gör det, kanske sista året, så hade Kit lovat att inte säga nåt. Jag var väldigt stolt över Kit att han skötte det så bra, för det är så lätt att man kan försäga sig. Men trots att Kit visste att det inte var någon riktig tomte så såg man ändå att det fanns en spänning och en magi där i hans ögon.

Det är lite lurigt det där med tomten, ska man berätta eller ska de få komma på själva. Min syster har sagt till Anton att det är inte alla som tror på tomten längre. Ju äldre man blir desto fler är det inte som tror längre. Men det viktiga är att man får tro vad man vill. Sen är det ju inte den riktiga tomten som kommer hem till alla, det hinner han inte. I varje land har han flera hjälptomtar som hjälper honom att dela ut julklappar, annars skulle det inte gå och därför så kan tomten se lite olika ut. Den förklaringen köper han och tycker att den är rimlig än så länge. Det funkar inte på Kit. Men oavsett om man tror på tomten eller inte så är det väldigt mysigt när han kommer.

När jag växte upp så fortsatte vi att ha tomte fast än ingen trodde på tomten längre. Det var mysigt, och sen turades vi istället om att vara tomten och det blev väldigt roligt då det blev oftast tomtar med en hel del humor och bus.

Sen blev det massa julmat och ännu mer struvor. Låg i matkoma ett bra tag efter det.

Ramos första jul.

På juldagen åkte vi hem till min bror Jonas och hans familj på lite fika. Han ville visa deras nya familjemedlemmar, två tamråttor som de köpt som en tidig julklapp till familjen. Elsa och Kakan.

Var väl inte helt lockad att gosa med dem men de var faktiskt väldigt söta.

De har haft dem i drygt en vecka nu och de är redan väldigt tama. Obs! Inga djur kom till skada på bilden.

Blev bjuden på riktigt gott julgodis. Jonas svärmor som är fantastisk på att baka hade gjort alldeles för goda sötsaker. Mums!

Grabbarna spelade inomhusfotboll i hallen. Men sen ägnade vi oss åt lite mer stillsamma lekar. Dexter hade fått ett bingospel i julklapp och satt och snurrade och plockade bollar medan vi andra spelade. Kit vann och Dexter skötte sig väldigt bra och hade koll på siffrorna och var samtidigt väldigt underhållande och bjöd till många skratt. Kanske Bingolottos framtida programledare?

Mysiga dagar som sagt, nu ska vi fortsätta leka, mysa och slappa.

Hoppas att du också får en skön avslappnad annandag jul.

Kram

/L

 1. Samåker Liam med Pernilla och gänget ?:) tyckte jag såg honom på instastory .
  Va skönt och tryggt o veta att han är med någon vuxen han känner 🙂

 2. Jennie skriver:

  Hej Laila! Vore jättekul att få höra om din nyfunna syster! 🙂 har ni kontakt?

 3. Jennie skriver:

  Hej Laila! Vore jättekul att få veta om din nyfunna syster 🙂 har ni kontakt?

 4. Lotta skriver:

  God fortsättning🤶Ja undrar om inte kid får vara med ditt eller Pernillas program, eller varför är han aldrig med😀

 5. Annika skriver:

  Tomten – mina barn är 30, 28 och 20 och Tomten ska ändå komma varje år…. 😀 till saken hör att jag/vi INTE har barnbarn ännu!
  Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..