Ring klocka ring!

Om du vill äta något riktigt gott så måste jag tipsa om en av mina favoriträtter/ mellis/kvällsmat just nu – burrata. Det är så gott att jag börjar dregla när jag skriver om det. Ni förstår kanske vid det här laget att jag lätt snöar in på vissa smaker och kan sedan äta och njuta av det så fort jag har möjlighet en tid framåt. Vad är burrata och varför är den så god? Burrata är en slags krämigare lyxigare typ av mozzarella om man förklarar enkelt. Och den är så god för att den är så len, smakrik och gräddig. Mums! Jag äter tillsammans med tonat, lite basilika olivolja och lite salt och peppar. Perfekt men lyxigt vuxenmellis framför tv:n. Gillar du mozzarella kommer du älska burrata.

I fredags natt var jag (och säkert rätt många till som bor på Lidingö) med om en konstig sak. På natten mellan fredag och lördag kl 24.00 började plötsligt kyrkklockan ringa. Bara den saken, att det ringer i kyrkklockan vid den tiden på dygnet är ju väldigt konstigt. Men ännu konstigare var det att den inte slutade att ringa. Ungefär i en och en halv timme ringde det. Så det var liiiite svårt att sova innan klockan slutade slå. Men jag blir så fruktansvärt nyfiken på just varför den ringde från första början. Vad hände? Nån kyrkovaktmästare som firat in helgen och våren lite för hårt? Några ”ungdomar” som lyckats ta sig in i kyrkan och satt igång kyrkklockorna i brist på annat att göra här ute på ön. En kortslutning eller felprogrammering (förutsätter att ringningen sköts digitalt numera) eller kanske rent av ett spöke. Är det någon dom läser detta dom på riktigt vet?

Hur skönt väder var det inte nu i helgen. I framför allt lördags var det oerhört skönt ute. Det blev en hel del promenader med hundarna och inte mig emot. Jag njöt som bara den.

Hur härligt som helst. Vi har verkligen tur som bor så fint med sjön som vi älskar att promenera vid och leka.

Hoppas att din helg också varit fin på alla sätt och vis. Tyvärr är jag själv så himla trött efter att vi ställde om klockan i lördags natt. Tycker inte söndagen är så farlig utan det är måndag morgon som är helt fel. En timme back som man dras med hela veckan. Men ingen tid att vila för imorgon efter sändning bär det av till Åre med jobbet och alla vinnare som vann en weekend med. Ska bli så himla kul, ser verkligen fram emot att träffa alla vinnarna med. Så vila får man väl göra någon annan gång.

Kram

/L

LOADING..