SM i brottning

Godafton!

Hoppas att du haft en härlig lördag. Jag har verkligen haft en fantastisk dag, en dag jag sent ska glömma.

Den här veckan har all fokus här hemma varit på Liam och hans uppladdning inför SM i fristilsbrottning som varit i Arboga idag. Det har varit hård träning och fokus på att hamna rätt i sin viktklass.

Så idag kom äntligen dagen, dagen med stort D.

Först kontroll att man inte har ringorm och annat smått och gott.

Sedan var det dags för invägning. Liam tävlade i viktklassen 55kg och klarade invägningen precis. Skönt!

Efter invägningen är det dags att äta upp sig, men man får passa sig så man inte äter eller dricker för mycket för då är det lätt att må illa eller få håll. Hel vetenskap det här med kosten före och under tävling som vi i hela familjen mer eller mindre alla blivit involverade i.

Fixa håret så att det inte hänger ner i ögonen. Och hår är jag ju i alla fall bra på så den uppgiften tog jag på mig.

Sen var det bara att vänta, vänts och vänta. Liam var sjukt fokuserad och taggad, han gick verkligen in i sig själv och märkte att han emellanåt stängde av allt runtomkring. Oerhört imponerad hur fokuserad han var, det är inte lätt då det är så mycket runtomkring som händer.

Liam ville inte ha någon annan där mer än mig och Korosh då han var orolig att tappa fokus. Så syrran och hennes barn kom till tävlingen och tittade på i smyg och höll sig undan så Liam inte kunde se dem.

Det var varmt och skönt väder så syrran hade lite picknick utanför med barnen mellan matcherna och så att de inte skulle bli upptäckta av Liam.

Det var så spännande idag, och jag var så spänd. De första matcherna vann Liam stort och det tog honom vidare till finalen och matchen om första plats och en guldmedalj och svensk mästare i sin viktklass.

Älskar denna bilden. Liams reaktion på en situation i en av sina matcher som på film såg lite otäck ut.

Så lång lång väntan till alla finalmatcher och tillslut, tredje sista matchen för den här långa dagen var det äntligen Liams tur. Och det var tufft motstånd men vet ni vad, tillslut så vann Liam!!!

Ja ni läste rätt! Han vann!!!!! SM GULD för tusan!!!!! Efter bara 5 veckors träning i fristilsbrottning med coach Gerry i Nykvarns brottningsförening går han och vinner SM-guld i sin viktklass. Det ska inte gå som hans coach skrattande kommenterade efteråt.

Målet är fortfarande MMA men delmålet är att tävla i alla delar av MMA och fristilsbrottning är en av dem. Så detta är bara början. Mina ord räcker inte till att beskriva hur stolt och glad jag är.

Älskade Liam, älskar dig så mycket och du vet att jag står bakom dig till 100% och stöttar vad du än vill göra. Jag kommer vara med dig varje steg du tar på denna resan. Du har så oerhört mycket talang och det är underbart som mamma att se din passion och driv och målmedvetenhet. Gudarna ska veta hur mycket du kämpar. Du är fantastisk!

Och det var inte bara Liam som tog guld från Nykvarnns BF. Kevin Makota stod även han högst upp på prispallen då även han vann i sin viktklass. Stort grattis till dig Kevin!!!

Här står killarna med sin coach Gerry! Tack Gerry för ditt engagemang och fantastiska träning.

Detta var en urladdning utan dess like. Jag har skrikit mig hes när jag hejat på och jag har gråtit. Jag var helt skakig i hela kroppen av all adrenalinutsöndring på grund av all spänning. Så jag kan nog lugnt säga att hela familjen är helt slut, urladdade. Men vi kommer alla somna gott denna dagen och konstatera att idag var det en alldeles särskilt fantastiskt underbart bra dag!

Stor kram till er alla!

/L

  1. Nina skriver:

    WOW! Stort grattis till Liam.

  2. Marie skriver:

    Wow wow Wow!!! Stort grattis till Liam!!! 👏👏👏🏆🥇🎉🎉🎉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..