Förbannad – hur kan man göra så?

Som mamma vet jag hur mycket förskolan betyder för barnens trygghet och hur den lägger grunden för hela skoltiden och är en oerhört viktig del i våra barns liv. Och även för oss föräldrar. Att ha en förskola där man vet att barnen trivs, har kompisar, mår bra och har bra pedagoger gör att vi känner att vi kan tryggt låta någon annan ta hand om det dyrbaraste vi har medan vi som föräldrar kan/måste arbeta. Försvinner den tryggheten kommer hela tillvaron ur balans och detta händer just nu på en förskola inte alls långt från mig och jag måste bara passa på att lyfta det här.

Det handlar om förskolan Bergendal i Sollentuna och jag fick höra om denna historien av en bekant som är drabbad.

Det är alltså en av Sveriges första privata förskolor, med kommunal kö, som år efter år har väldigt höga siffror i hur nöjda barn och föräldrar är som hux flux stängs ner. Varför kan man undra?

För att bli konferenslokal. Ursäkta?

Och vet ni vad det sjukaste är? Det är fackförbundet TCO som gör det. Med tafflig argumentation och de ger kalla handen åt alla förslag på lösningar. Vidrigt!

Dessutom dröjde det ett bra tag innan man informerade anställda och familjerna om beslutet.

Detta innebär nu att 23 barn akut måste söka ny förskoleklass då verksamheten troligen bara kommer ha öppet några veckor till. Och det vet vi ju alla hur tufft det är med förskoleplatser efter sommaren!! 23 barn kommer splittras, kanske få platser långt bort från vänner och där de bor bara för att överhuvudtaget få en plats om de ens får någon. Kanske får de inte heller ens en sommaravslutning.

För vad? Ägarna, TCO, vill driva huset som konferenslokal.

Det finns förslag på lösningar från föräldrar, anställda och annan privat aktör att fortsätta driva verksamheten genom att hyra lokalen tills man hittat en ny lämplig lokal. Men nej, och då återstår det att snabbt hitta en ny lokal och än så länge finns det ingen.

Man vill ju bara bojkotta Bergendals konferensanläggning men finns det något mer man kan göra? Får det gå till så här?

Jag är så arg och upprörd! Läs mer om detta i en artikel i lokaltidningen klicka här!

Finns det någon här som vet en lösning? Styrelsen har sammanträde tydligen imorgon för att ta ett sista beslut. Man får ju hoppas att någon där kommer på andra tankar.

(Bilder i detta inlägget är lånade av Mitt I och fotograf som tagit dessa är Susanne Nylén)

Kram

/L

  1. Lotta skriver:

    Normalt säger hyreslagen att hyresvärden är skyldig att erbjuda en likvärdig lokal, i annat fall är de skyldiga att betala skadestånd. Man kan alltså inte bara säga upp någon från sin lokal hus som helst.
    Troligen har de redan kopplat in jurist, hoppas det löser sig för alla barnen.

  2. Tittar på ditt program kul. Du motionerar väl dina hundar? Jag är en sådan djurvän.

  3. Lovisa skriver:

    Gå ut i tex nyheterna och Rapport så brukar man ofta backa. Uppdrag Granskning, Josefssons program..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..