Vitaminer och powerwalk

Godafton kära du!

Somnade dom vanligt till framför tv:n i soffan när jag låg och kollade på tv. När jag vaknade hade någon tagit över. Tydligen är det Champions league premiär ikväll. Favoritlaget Real Madrid spelar inte idag men man kollar ändå. Måste checka in vad motståndarna har för form.

Själv var jag ute och krattade lite idag i trädgården.

Och den här veckan kan man verkligen inte förneka att det börjar bli höst. Riktigt kyligt i luften, och bara ett par grader på morgonen när jag åker tidigt till jobbet. Men tydligen så ska det bli varmt, nästan sommarvärme igen, till helgen. Vi som hade tänkt vinterförbereda poolen. Nu får vi nog tänka om och skjuta på det en vecka. Kan slå vad om att vi kommer glömma det bara för det och komma på det i smått panik i typ november eller nåt. Återstår att se, men det vore ju ändå sjukt typiskt.

Sedan ett tag tillbaka så började jag powerwalka varje dag. Har nästan lyckats ta totalt en timme varje dag i snabbt tempo. Gillar ju inte att jogga eller springa men powerwalka går bra. Får upp en riktigt snabb speed ska ni veta. Har ju haft problem med min rygg i många år och i perioder har jag knappt kunnat röra nig pga ryggskott, rädsla att få nytt ryggskott eller kombi av ryggont och lite rädsla. Eftersom man då inte kunnat röra sig som normalt har det också smugit sig på lite extrakilon. Ja nu vet de där som man inte märker förrän de en dag från en annan bara visar sig plötsligt och man undrar varför det inte går så lätt att knäppa dina jeans längre. Lätt att det blir en ond cirkel när man då har ont och svårt att aktivera sig.

Har ju gått och behandlat detta på olika vis som har hjälpt mot ryggonda och sedan bestämde jag mig för att jag måste jobba förebyggande nu och bygga upp från början igen. Komma i form på så sätt att jag vill känna mig stark i kroppen, bygga upp muskulaturen igen och hjälpa till och även bli av med de där trivselkilona på köpet. Men absolut inte stressa fram något på något sätt. Sagt och gjort så började jag powerwalka varje dag. Det har hjälpt mig enormt och gett mig stor skjuts på vägen. Har gjort att jag känner mig både piggare, fräschare och starkare. Har också gett resultat i att jag tappat lite av de där extrakilona.

Så nu när jag verkligen fått in detta som rutin har jag också så smått börjar träna lite mer styrka som ett komplement. Vill fortsätta jobba och träna upp mina muskler för att förhindra framtida ryggskott och ryggsmärtor. Så jag går varsamt fram. Men är inne i en riktig hälsohöst.

Blir lite småretad på jobbet för jag har börjar äta massa vitaminer och andra kosttillskott.

Så vad äter jag då? Multivitamin och mineral med extra Greens och Reds är en komplett multivitamin som jag tar 1 gång om dagen. Det är totalt 3 tabletter och den innehåller alla vitaminer och mineraler som man behöver. Denna kan även Liam ta.

Sen tar jag något som heter CLA som är en fettsyra som har flera positiva egenskaper som underlättar viktnedgång genom att hämma aptiten, öka kaloriförbrukningen och förhindra att överskotten av kalorier vi äter lagras i fettvävnaden. Med andra ord tillåter inte kroppen att lagra det fettet man får i sig lika mycket. OBS! detta innebär inte att man kan äta mer fett… 😉 dessa ska man ta 3 gånger om dagen. 1 till frukost, 1 till lunch och 1 till middag.

Till detta så tar jag också L-Carnitin som är en aminosyra som ger energi genom att skicka in fettet i musklerna. Så ta inte dessa för sent på dan då kan du ha svår att somna. Du ska ta 3 om dagen. 2 på morgonen och 1 vid lunch.

Amino komplex är en komplett aminosyro dryck som jag kan dricka när som under dagen, men helst innan fysik aktivitet. Den tar jag innan jag tex går min promenad eller övrig träning. Den ger mer energi samt få en bättre återhämtning. Man kan även dricka denna under dagen om man är sugen på nåt sött.

Och så slutligen tar jag synefrin som man kan säga hjälper till att orka mer, vara mer alert och fokuserad.

Japp, så är det! Ha ha! Får ofta pikar från mina kollegor då jag radar upp mina burkar på jobbet. Eftersom vi ofta äter vår frukost på jobbet mellan låtarna så blir det ju att jag äter mina morgonvitaminer då med. Jag kan ju faktiskt hålla med om att det ser lite roligt ut. Ja ni ser på bilden ovan hur det kan se ur med mina vitaminer och kosttillskott och mina äggmackor.

Ska som sagt börja träna ordentligt nu förutom mina promenader på 1 timme. Har bestämt mig för att komma i form ordentligt och även bli av med mina extrakilon. Tog då kontakt med en kostexpert och fick reda på att vissa vitaminer och tillskott hjälper till med det så jag ska ge det en chans nu. Har tagit före bilder nu och ska jämföra om 6 månader. Så få vet ni vad det är för ljud på radion om det rasslar till av misstag från någon burk. Jag lovar att utvärdera om ett halvår.

Sov gott! Och på med radion imorgonbitti och häng med oss på jobbet.

Kram

/L

  1. sẹo rỗ là một loại sẹo rộng rãi ở nhiều người,
    tuy nhiền không hề ai cũng biết cách điều trị sẹo rỗ hiệu quả nhất, an toàn nhất.

    Ngày nay sẹo rỗ tuy không gây ra nguy hiểm hay ảnh hưởng đến tình trạng sức khỏe nhưng nó làm mất
    đi tính thẩm mỹ trên làn da, khiến nhiều người
    e ngại, không tự tin khi giao tế.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..