Trappkaos!

Hej där!

Visst har väl jag berättat om att vi har en riktig liten marodör här hemma till hund. En riktig huligan, lite som Taz den där tecknade figuren som fanns när jag växte upp. Den tazmanska djävulen. Han som förflyttade sig som en egen liten virvelvind och tog sönder saker och ting i sin väg. DET är ungefär vår lilla Ramos det. På grund av honom håller min man just nu på att renovera källartrappan. Ska förklara lite varför.

Så mycket han har förstört här hemma. Ramos alltså, inte min man. He he!

Soffor, kuddar, skor, stolar ja till och med köksbordet och lite på väggen.

Vi har försökt med allt och det har faktiskt blivit bättre. Dels för att han blir äldre och äldre men också för att vi promenerar och tränar honom. Vi lämnar sällan hundarna ensamma mer än någon timme och då är de alltid tillsammans och vi har en särskild del i källaren där de sedan får vara. Där har vi en hög grind som vi stänger. Och i sin tur stänger vi dörren i hallen uppe som leder ned till källartrappan. Det låter kanske smått, mörkt och trångt, absolut inte. Det är jättemysigt med fönster ut mot baksidan.

Men trots allt så lyckas ändå vår utbrytarkung, som borde döpas om till Houdini, att ta sig över grinden och springa upp för källartrappan. Har man då inte låst den dörren eller satt nåt framför den så den inte går att öppna lyckas han öppna dörren. En riktig cirkushund med andra ord. Och handen på hjärtat så är det ju ibland just detta momentet som varit där vi slarvat och då när han kommit ut i resten av huset så har det förstörts saker.

När vi sedan blev bättre på detta med dörren och han har snopet insett att han inte kommit längre. Bra så men tyvärr har han då gett sig på källartrappan. Tuggat och gnagt på sina ställen. Nu är allt sådant här beteende myyyyyyckey bättre. Och äntligen har man vågat tänka tankarna att fixa i trappen.

Det har sett väldigt tråkigt ut och nu fick Korosh nog av denna synen och bestämde sig för att fixa trappan.

Har därför inte sett min man på ett tag då han har spenderat sin tid med att slipa, slipa och slipa. Både trappa och dörr.

Här ser ni resultatet efter all slipning. På sina håll har det spacklats lite och nu ska det torka, sedan slipas igen och sedan ska hela trappen och dörren målas. Lägger upp resultatet här om några dagar. Så får ni se hur det blev.

Men vad skulle jag gjort utan min händiga man. Han är helt fantastisk.

Ps. Och om det är någon som läser detta och tror att vi lämnar hundarna ensamma för lång tid så kan jag lugna dig. Så är det inte.

Stor kram

/L

 1. Lovisa skriver:

  Köp tuggben och Märgben så får de tuggbehovet tillgodosett.

 2. Maria skriver:

  Visst är Ramos Dansk-svensk gårdshund? Har hört att rasen inte gillar att bli lämnad ensam. Har dock ingen egen erfarenhet av rasen, har själv två Jack Russelherrar som kan de också när de lämnas ensamma!

 3. Cissi skriver:

  Vår hund gjorde likadant, bet sönder det han kom åt. Som tur är går det över, för vår hund ca 1-1,5 år. Men jobbigt när man är inne i det, härda ut 🙂 Tur du har en händig man!
  Kram på dig

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..