3 goda recept till vegansk frukost. En morgon på The Plant med Max Lundin.

 måndags var jag och Helena på pressevent i Ringen centrum på Söder i Stockholm. Det var den veganska restaurangen The Plant som drivs av Max Lundin som bjöd in till frukost. Max Lundin blev vegan efter ett experiment i 4 veckor, att bara äta veganskt. Under denna tiden upplevde han att kroppen mådde så mycket bättre. När testperioden var slut bestämde han sig för att fortsätta äta veganskt.

Det är så fashinerande att träffa människor som verkligen brinner för sitt yrke. Max kunde berätta in i detalj vart varje ingrediens hade odlats och vilka näringsämnen som var kvar tack vare hanteringen av ingrediensen. 

i delades in i olika arbetsstationer och jag fick göra en god Pesto gjord på Dill, citron och frön.

Recept Dillpesto

2 dl frön (ex. solrosfrön och pumpafrön)

1 knippe Dill

1 vitlöksklyfta

Skal och saft från 1 citron

2 dl olivolja

1/2 tsk havssalt

Mixa dill och frön tillsammans. Häll därefter i de resterande ingredienserna och mixa tills du fått en lagom konsistens på peston.

et var en morgon som jag skrattade konstant. För ingenting verkade gå min väg. Mixern jag skulle använda var trasig. Så den gick bara att starta genom att sätta i och ur sladden. Fina Lisa från PR byrån hjälpte mig med sladden så snällt samtidigt som jag hällde i ingredienserna.
Helena fick göra en Aubergine pastej med rostade Auberginer. Med den största mixern jag någonsin sett :)

Recept auberginepastej

1 stor aubergine

saft från 1 citron

1 msk olivolja

1 msk torkad basilika

Dela Auberginen på längden och skär 2-3 snitt på längden halvvägs ner i fruktköttet. Gnid in snittytan med olivolja och lägg snittytan och lägg auberginen i en ugnsfast form. Baka den i ugnen i 30 minuter i 200 grader.

Skär bort stjälkfästet och mixa auberginen med citronsaft, salt och basilika i matberedare. Lägg upp pastejen i skål och låt svalna i kylen.

Ät som pastej till smörgåsen eller till salladen.

Chocochiapudding recept

50 gr hasselnötter

4 dadlar utan kärnor

2 msk kokosflingor

2 msk kakao

5 dl vatten

6 msk chiafrön

en nypa havssalt

2 krm vaniljpulver

Hacka nötterna och strimla dadlarna.

Blanda alla ingredienser i en skål. Låt stå i kylen minst 10 minuter. Blanda allt igen. Täck över skålen och låt svälla under natten eller ställ i kyl under minst 4 timmar.

Till chiapuddingen är det gott med exempelvis lingon, rostade pumpafrön eller havredryck.

Frukosten bestod av Chocochiapudding med en grön smoothie och mackor med pesto och auberginepastej. Riktigt gott och en trevlig start på dagen. Alla recept är från Max Lundin.

LOADING..