5 supergoda recept med rabarber

5 supergoda recept med rabarber


Jag gillar att ta vara på de saker man har i trädgården. Och vi har några rabarberplantor på tomten just nu som ger rabarber varje år. De smakar som godast nu, de första av dem, innan stjälken blir för tjock. De är så där krispiga och frasiga. Med mycket smak i.

Under åren har det blivit några recept. Så här kommer mina favoriter genom åren.

Rabarberpajen. Den blir så himla god om man förkokar rabarberna någon minut i socker. Då tränger sockret in i rabarbern och det blir riktigt gott. Receptet på Rabarberpajen hittar du här.

rabarberpaj recept

En annan är uppväxt med en morfar som älskade kräm av alla de slag. Mormor gjorde ofta rabarberkräm på trädgårdens rabarber. Och det är riktigt gott fortfarande, med en liten klick vaniljglass så blir det som en ljuvlig dessert.
rabarber kräm

Varför inte göra rabarbersaft av de rabarber du har hemma. Perfekt för barnen eller om man bara är törstig på sommaren. Här hittar du även etiketter som du kan skriva ut och fästa på flaskan.

rabarber saft

Sen min favoritdessert som jag hade dille ett tag på. Gjorde den jämt som dessert. Cheesecake med rabarber, vanilj och färska bär. Den blir himmelskt god!

o

cheese cake med rabarber
ch till sist. Rabarber och ingefärs chutney som passar till väldigt mycket. Supergott till grillat.
rabarber-chutney-recept

Och nu så har jag varit ute i trädgården igen och plockat de första spröda rabarberna. För i helgen ska jag göra en god dessert med rabarbercurd. Men mer om det senare.

rabarber

  1. åh, är också rabarberfantast! har redan hunnit göra både marmelad och kräm, men dendär cheesecaken verkar ju fantastisk! och jag blev väldigt nyfiken på curden, hoppas du delar med dig av recept! :)

  2. Hej receptet på rabarberpaj en går inte få fram däremot alla de andra, nåt har hänt hoppas att du fixar det snart för jag massor av rabarber. Eva

Comments are closed.

LOADING..