7 inredningstips för en snyggare hall

En av de svåraste sakerna i hemmet är hallen. Den som sägs var den viktigaste delen i ett hem. Det är här första intrycket ges så fort någon kliver innanför dörren. Tänkte bjuda på några inredningstips för hallen, så som jag tänker mig att den ska se ut någongång. 

1. En av de viktigaste sakerna för en trevlig hall är att det finns tillräckligt med förvaring, så man snabbt och enkelt kan lägga/hänga undan sina saker så fort man kommer innanför dörren. I bilden ovan finns både hängare för jackorna och ett klädskåp att gömma undan de saker som används lite mer sällan.

2. Se till att ha förvaringskorgar/lådor för mössor och vantar.

Fotograf Jonas Berg 

3. Barnens krokar bör hänga på lagom höjd så de enkelt kan hänga av sig sina kläder själv.

4. En av de saker jag gillar med bilden nedan är att man har delat in hallen,  med en liten vägg som avgränsar ytterkläderna mot resten av huset. Det gör att man slipper se röran från resten av huset.

5. Glöm inte att ta in växterna. Växtlighet i hallen mjukar upp och gör det mer ombonat.

6. Helkroppsspegel är alltid bra att ha i hallen så du kan ta en sista check innan du går utanför dörren. Enligt Feng shui och Jannice bör du inte placera spegeln så att du möts av din spegelbild, när du kliver innanför dörren. Ställ spegeln istället på sidan. Som i bilden ovan.


7. För att mjuka upp hallen ytterligare ställ gärna in ett hallbord som dekoration och fyll med vackra stilleben och ljus.

 

Lycka till nu med att mysa till era hallar.

Bildkällor: 1  Hemnet 2. Jonas Berg 3 & 4 Sköna hem

 


 1. Skohyllan på första bilden, var kommer den ifrån?

  1. Hej Sofie,
   Har inte sett denna typ av skohylla tidigare. Tror denna är platsbyggd.
   Ha en fin söndag

   1. Du vet inte var bilden kommer ifrån? Vem som tagit/publiserat bilden?
    Hoppas du haft en bra söndag!

 2. irma skriver:

  Kan bli smått irriterad över alla dessa tips till hallar, som är sjukt stora. ofta med flera tillgängliga väggar och fönster. Har aldrig sett något tips eller något liknande min lilla hall. som star I mitten av lägenheten dvs har alla ingångar en vägg som är 150cm (till höger när man kommer in. det är omöjligt. ursäkta min irritation.

  1. Kan förstå precis, hallen kan verkligen få en att uppleva alla känslor i känsloregistret :). Det är svårt för mig att få en bild av hallen bara genom det du beskriver. Men mitt bästa tips som du säkert redan gör är att rensa och lägga undan kläder för säsongen och använda sig av takhöjden ex. sätta hyllor nära taket där du kan sätta korgar med förvaring.
   Lycka till nu
   Kram
   Helena

   1. fredde skriver:

    Kan ni inte ge lite tips om hallbelysning med. Tycker det är det svåraste.

    1. Toppen med lite tips om vad ni vill ha med. Ska absolut ha det i åtanke.
     En fin helg till dig

Comments are closed.

LOADING..