8 snygga bokhyllor till hemmet- både att köpa färdigt eller göra själv

bokhylla-hylla-diy-mormorsglamour

Foto: Ikea Livet hemma

Det här med bokhyllor är ett ständigt problem hemma hos oss, just för att vi inte har en enda. Tänkte därför visa er lite olika sätt man kan tänka med bokhyllor.  Tycker verkligen om den översta  där man plockat ihop gamla korgar och lådor, ställt alltsammans på varandra och sedan dragit ett spännband runt. Enkelt, slarvigt, och mycket snyggt.

bokhylla-mormorsglamour
Foto: Birgitta Wolfgang Drejer

Eller som här där man platsbyggt in en bokhylla i väggen. Bokhyllan är målad svart så att den kontrasterar mot de vita väggarna. Magasinen har grupperats upp i högar och böckerna står tillsammans med vackra små korgar och förvaringsaskar.

bokhylla-mormorsglamour
Architecture Art Design

Här är en liknande variant av den tidigare bokhyllan bara att här har bokhyllan byggts ända upp till tak och delats in med boxar. Det gör att hyllan känns än mer organiserad och de räta linjerna stramar upp rummet.

String-hylla-mormorsglamour
Foto: Ikea livet hemma

Stringhyllan är en gammal klassiker med ett tidlöst uttryck som går att kombinera i många olika kombinationer. Här till köket och ett litet köksbord har även det fått plats i kombinationen.

Snygg-bokhylla-caisak-ikea-mormorsglamour
Foto: Caisa K

Tycker man att Stringhyllan känns för dyr. Kan man göra som CaisaK och köpa hyllplan och konsoller från det stora varuhuset. Då kan det bli så här fint, hon är dessutom mästare på att göra fina små stilleben. Det blir så tydligt i hyllan ovanför, varje hyllplan har ett eget litet stilleben.

Snygg-Bokhylla- Mormorsglamour
Svenska Mäklarhuset

I den mörka trähyllan har även kontorsplatser bytts in och den höga vackra gamla stegen gör att man kommer åt böckerna på den översta hyllan.

Bokhylla-ivar-ikea-Mormorsglamour
Foto: Ikea livet hemma

Här har man byggt ihop IVAR till en förvaringshylla. Och dörrarna har målats i grått och svart som skapar förändring och gör hyllan mer personlig. Snyggt när man inte målat alla dörrar utan låtit några vara obehandlade.

Bokhylla-benbockar-by Mormorsglamour
Foto Malin Stoor

Sen min favorit som Malin har gjort av benbockar och träplankor. Så snygg! En bokhylla som startar upp konversationen så fort gästerna kommer över. För det är nog inte alltför många som sett en hylla liknande denna?

Följ gärna Mormorsglamour på Facebook

 

LOADING..