Besök hos Ark Des och den inspirerande utställningen med Yayoi Kusama

Processed with VSCO with f2 preset
I tisdag så bjöd Trendgruppen på sommarfest på ArkDes innergård och man hade möjlighet att se utställningen av Yayoi Kusama. En japansk dam som är född 1929 och fortfarande är verksam vid 87 års ålder.

En riktigt inspirerande utställning, med mycket prickar i olika former och konstellationer.

Jag är så imponerad över hur en kan hinna med att producera så mycket under en livstid. Hon hade som mål att göra hundra stora målningar. Men har nu överträffat det målet och har varit tvungen att sätta ett nytt mål. 2000 målningar.

Då förstår man hur mycket denna dam producerar.

Processed with VSCO with f2 preset
om liten fick hon spionera på sin far som hade kärleksaffärer med flera olika kvinnor. Detta var efter order från sin mor.

Så att det finns en hel del fallossymboler i utställningen är nog ingen slump. Att bearbeta det hon var med om som liten är något hon gjort genom konsten. Golvet här är gjort av pasta.

Processed with VSCO with f2 preset
Detta är en av hennes tidigare målningar, när hon fick ordinerat att måla av sig sina psykiska besvär.

ark des

Denna utställning var oerhört inspirerande och även om jag inte lyckades ta bilder på så mycket färggranna alster så kan jag utlova massor av färg, mönster och prickar.

Inspirationen till att börja måla igen börjar krypa sin närmre och närmre inpå skinnet och efter denna utställning vill jag bara spänna upp stora dukar och måla så att svetten lackar.

Men först tänkte jag ta ledigt och fira midsommar med mina nära och kära. Jag tror att det får bli så. Nu stänger jag av datorn för idag och går och tar ledigt istället.

Vill ni se fler bilder från utställningen så hittar ni det hos min bloggkollega Helena.

Ha en riktigt fin midsommar nu!

LOADING..