DIY: Gör en egen adventsljusstake- Lucka 8 i The Creative Collectives julkalender

å var det dags för lucka 8 i The Creative Collectives julkalender. Igår visade Gina jättefina ljusstakar gjorda av lera och pepparkaksformar. Vill genast testa! Nu är det dags för Mormorsglamour att inspirera till att göra själv så här i jultider. Det bästa jag vet är att bygga och jag vill visa att det inte är så svårt utan alla kan faktiskt göra det.

Till denna lucka har jag snickrat ihop en ljusstake.

Det du behöver är :

Lister som är 33*33 mm

2 st bottenplattor som är 60*60mm

skruvar

skruvdragare

borr

såg

trälim

ljuskoppar

Kapa listerna som bilden visar. Såga upp så du har två bottenplattor, mina var 60*60 men för stabilitetens skull kan jag rekommendera lite större bottenplattor. Så ljusstaken står stabilare. 

nnan du sätter ihop alla delar. Glöm inte att förborra hålen, då spricker inte trät lika lätt när du skruvar i skruven. För extra hållbarhet limma gärna ihop delarna med trälim innan du skruvar ihop dem.

När du skruvat fast ljushållarna på ljusstaken så är du klar och kan börja njuta av ljusstaken. Den kan absolut användas året runt. Min ljusstake jag byggde förra året har stått framme hela året. Så vill du ha mer inspiration. Titta gärna på tidigare inlägg. 

Vill du absolut inte missa något av julkalendern som under 24 dagar vandrar runt bland 10 olika kreativa bloggare. Missa inte att följa oss på Facebook för de senaste uppdateringarna. Imorgon är det dags för Lina by the bay att presentera nästa lucka.

 
LOADING..